AB, aşı kimliklerine süre sınırlaması istiyor

AB, aşı kimliklerine süre sınırlaması istiyor

AB, aşı kimliklerinin süresini 9 ayla sınırlamayı planlarken bazı üyeler uygulamanın turizmi olumsuz etkileyebileceği nedeniyle kaygılı.

A+A-

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri Birlik içinde seyahat imkanı tanıyan Covid-19 aşı kimliklerinin süresini 9 ay ile sınırlamayı planlanıyor. Reuters'in Avrupa Birliği kaynaklarına dayandırdığı haberinde, ancak bazı ülkelerin seyahati kısıtlar gerekçesiyle bu planlardan kaygı duyduğu belirtildi.

DW'nin haberine göre, AB, Covid-19'a karşı aşılarının tamamlayanların, iyileşenlerin veya negatif sonuçlu PCR testi olanlar için Temmuz ayında aşı kimliği uygulaması başlatmıştı. Ancak koronavirüs aşılarının etkisinin zamanla azaldığının belirlenmesi üzerine Kasım ayında AB Komisyonu aşı kimliklerinin sadece 9 ay geçerli olmasını önermişti.

Aşı kimliklerinin geçerlilik süresinin sınırlaması, AB vatandaşlarının test olmadan veya karantinaya girmeden Birlik içinde serbestçe seyahat edebilmesi için hatırlatma aşısı olması anlamına geliyor. Reuters'e konuşan bir bürokrat ve bir diplomat, AB hükümetlerinin aşı kimliklerinin geçerlilik süresinin 9 ay ile sınırlandırılması konusunda Cuma günü uzlaşma sağlayabileceğini dile getirdi.

İlgili Haberler