AB, Brexit'ten etkilenecek ülkelere yardım edecek

AB, Brexit'ten etkilenecek ülkelere yardım edecek

AB, Brexit'ten en çok etkilenecek ülkelere tahsis edilmek üzere 800 milyon Euroluk mali fon ayırdığını duyurdu

A+A-

İngiltere'de Brexit depremi sürerken, "anlaşmasız bir ayrılığa hazırlanan" Avrupa Birliği, bu durumdan en çok etkilenecek ülkelere tahsis edilmek üzere 800 milyon Euroluk mali fon ayırdığını duyurdu. Yardım fonu ile Brüksel, başta İrlanda, Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika ve Danimarka olmak üzere, üye ülke ekonomilerinin Brexit 
şokunu hafifletmeyi hedefliyor. AB liderleri, 17-18 Ekim'deki kader zirvesinde buluşarak bu adımlara son şeklini verecek.

Amerikanın Sesi Radyosu'nun internet sitesinde yer alan habere göre, Avrupa Komisyonu, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın, "No deal" yani anlaşmasız ayrılık tehdidinin etkili olmadığını göstermek istercesine, 27 üyesine bu kara senaryoya hazırlanmaları çağrısı yaptı. Üye ülkelerdeki tüm aktörleri hazırlıklarını tamamlamaya çağıran Komisyon, sektörlerden 31 Ekim tarihini baz alarak, daha önce yapılan hazırlıklarda öngörülen hükümleri de buna göre 
güncellemelerini istedi.

Komisyon, Çarşamba günü yayınladığı açıklamada, anlaşmasız bir Brexit sonrası en çok zarar görecek ülkelere iki ayrı fondan, acil yardım yapılacağını belirtti. Bunlardan birincisi, doğal afet durumunda üye ülkelere verilmesi öngörülen Avrupa Dayanışma Fonu. Bu fondan 600 milyon Euro'nun Brexit sarsıntısının etkilerini azaltmak için kullanılacağı belirtildi. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.