Avrupa Birliฤi (AB) ile Mฤฑsฤฑr arasฤฑnda, 2027 yฤฑlฤฑna kadar sรผrecek baลta enerji alanlarฤฑnda iล birliฤini kapsayan Ortaklฤฑk รncelikleri Belgesi imzalandฤฑ.
Mฤฑsฤฑr Dฤฑลiลleri Bakanlฤฑฤฤฑndan yapฤฑlan aรงฤฑklamaya gรถre, Lรผksemburg’da dรผzenlenen imza tรถrenine, Mฤฑsฤฑr Dฤฑลiลleri Bakanฤฑ Samih ลukri, AB Dฤฑล ฤฐliลkiler ve Gรผvenlik Politikasฤฑ Yรผksek Temsilcisi Josep Borrell katฤฑldฤฑ.
Aรงฤฑklamaya gรถre, imzalanan ortaklฤฑk ve iล birliฤi sรผreci 2027’ye kadar sรผrecek.
ฤฐmza tรถreni AB-Mฤฑsฤฑr Ortaklฤฑk Konseyi 9. Dรถnem Toplantฤฑsฤฑ รงalฤฑลmalarฤฑnฤฑn ardฤฑndan dรผzenlendi.
AB Mฤฑsฤฑr Ofisi’nin Twitter hesabฤฑndan yapฤฑlan paylaลฤฑmda ise Borrell’in gรถrรผลmelere iliลkin “ortaklฤฑฤฤฑmฤฑz mรผthiล fฤฑrsatlara sahip, biz doฤru yoldayฤฑz” deฤerlendirmesinde bulunduฤu belirtildi.
รte yandan Mฤฑsฤฑr’ฤฑn al-Ahram gazetesi de ลukri’nin, Mฤฑsฤฑr’ฤฑn AB ile tรผm alanlarda iล birliฤini gรผรงlendirme arzusu iรงinde olduฤunu dile getirdiฤini yazdฤฑ.
“Mฤฑsฤฑr dรผnyanฤฑn tanฤฑk olduฤu tehlikeli ekonomik zorluklara karลฤฑ durmaya รงabalฤฑyor” diyen ลukri, รผlkesinin enerji saฤlama gรผcรผ sayesinde bu alanda olumlu bir ortak olacaฤฤฑnฤฑ vurguladฤฑ.
Ortaklฤฑk Konseyi Toplantฤฑsฤฑ’nda ayrฤฑca, AB’den gฤฑda sฤฑkฤฑntฤฑsฤฑna รงare olabilmek adฤฑna Mฤฑsฤฑr’a 100 milyon avro yardฤฑm yapฤฑlacaฤฤฑ duyurulmuลtu.







