Merkezi Lรผksemburg’da bulunan, AB’nin en yรผksek mahkemesi Avrupa Adalet Divanฤฑ, bir mรผzik yapฤฑmcฤฑsฤฑnฤฑn YouTube’a karลฤฑ aรงtฤฑฤฤฑ davayฤฑ karara baฤladฤฑ.
รevrim iรงi platform operatรถrlerinin ilkesel olarak kullanฤฑcฤฑlarฤฑ tarafฤฑndan yasa dฤฑลฤฑ olarak yayฤฑnlanan ve telif hakkฤฑyla korunan iรงeriฤi halka iletmedikleri ifade edilen kararda, platformlarฤฑn bazฤฑ durumlarda telif hakkฤฑ ihlalinde bulunan iรงeriklerden sorumlu olmadฤฑฤฤฑ belirtildi.
Kararda, platformlarฤฑn sรถz konusu yasa dฤฑลฤฑ iรงeriฤi kaldฤฑrmak veya eriลimi engellemek iรงin hฤฑzlฤฑ biรงimde harekete geรงmesi gerektiฤi kaydedilerek, sรถz konusu platformlarฤฑn telif hakkฤฑ ihalelerini รถnlemeye yรถnelik uygun teknolojik araรงlarฤฑ kullanmamasฤฑ durumunda ise sorumlu olabilecekleri ifade edildi.
Bir mรผzik yapฤฑmcฤฑsฤฑ, 2008 yฤฑlฤฑnda telif haklarฤฑna sahip olduฤu albรผmlerin YouTubeโ’a yayฤฑmlanmasฤฑ nedeniyle Almanya’da hukuki sรผreรง baลlatmฤฑลtฤฑ.
Alman mahkemesi, davayฤฑ Avrupa Adalet Divanฤฑ’na taลฤฑmฤฑลtฤฑ.







