AB mรผzakereleri askฤฑya alabilir

Avrupa Parlamentosu (AP) Tรผrkiye Raportรถrรผย Kati Piri referandum sonrasฤฑ yaptฤฑฤŸฤฑ aรงฤฑklamada anayasa paketi deฤŸiลŸtirilmezse, AB'yle mรผzakerelerin askฤฑya alฤฑnacaฤŸฤฑnฤฑ sรถyledi
AB mรผzakereleri askฤฑya alabilir Borsatek

Avrupa Parlamentosu (AP) Tรผrkiye Raportรถrรผ Kati Piri referandum sonrasฤฑ yaptฤฑฤŸฤฑ aรงฤฑklamada anayasa paketi deฤŸiลŸtirilmezse, AB’yle mรผzakerelerin askฤฑya alฤฑnacaฤŸฤฑnฤฑ sรถyledi

Kati Piri, referandum sonuรงlarฤฑna iliลŸkin yazฤฑlฤฑ aรงฤฑklamasฤฑnda, “Tรผrkiyeโ€™deki bรผtรผn demokratlar iรงin รผzรผcรผ bir gรผn. Bugรผnkรผ oylamanฤฑn sonucu, Avrupa deฤŸerlerinden bรผyรผk bir kopuลŸ anlamฤฑna geliyor. ErdoฤŸanโ€™ฤฑn otokratik tavrฤฑ Tรผrkiye toplumunu derinden kutuplaลŸtฤฑrdฤฑ ve ekonomiye zarar verdi. EฤŸer paket deฤŸiลŸtirilmeden uygulanฤฑrsa, bu durum Avrupa BirliฤŸiโ€™yle mรผzakerelerin askฤฑya alฤฑnmasฤฑna yol aรงacaktฤฑr” dedi.

“Tรผrkiyeโ€™nin neredeyse yarฤฑsฤฑ โ€˜hayฤฑrโ€™ dedi, adil bir seรงim olsaydฤฑ neler yaลŸanacaฤŸฤฑnฤฑ dรผลŸรผnรผn”

Referandum sonuรงlarฤฑnฤฑ deฤŸerlendiren (AP) Tรผrkiye Raportรถrรผ Kati Piri, รผlkenin neredeyse yarฤฑsฤฑnฤฑn โ€˜Hayฤฑrโ€™ oyu verdiฤŸini belirterek seรงimlerin adil olmadฤฑฤŸฤฑ iddiasฤฑnda bulundu. KiลŸisel Twitter hesabฤฑndan 16 Nisan referandumuna dair paylaลŸฤฑmlarda bulunan Piri, โ€œTรผrkiye halkฤฑnฤฑn neredeyse yarฤฑsฤฑ โ€˜HAYIRโ€™ dedi. Adil bir seรงim olsaydฤฑ neler yaลŸanacaฤŸฤฑnฤฑ hayal edinโ€ dedi. Hem โ€˜evetโ€™ hem de โ€˜hayฤฑrโ€™ cephesinin zafer ilan ettiฤŸini kaydeden AP raportรถrรผ, AGฤฐT gรถzlemcilerinden gelecek raporu beklediฤŸini sรถyledi. 

Kati Piriโ€™nin aรงฤฑklamasฤฑnฤฑn tam metni ลŸรถyle: 

“Adil olmayan bir seรงim ortamฤฑnda, Tรผrkiye nรผfusu az bir farkla ErdoฤŸanโ€™a denetimsiz yetki verecek, otoriter bir sisteme uygun olan anayasa paketine destek verdi. Bu, Tรผrkiyeโ€™deki bรผtรผn demokratlar iรงin รผzรผcรผ bir gรผn. Bu รผlkenin kuvvetler ayrฤฑlฤฑฤŸฤฑna saygฤฑ duymayan, hiรงbir denetim mekanizmasฤฑ bulunmayan bir anayasayla Avrupa BirliฤŸiโ€™ne katฤฑlamayacaฤŸฤฑ aรงฤฑk. EฤŸer paket deฤŸiลŸtirilmeden uygulanฤฑrsa, bu durum Avrupa BirliฤŸiโ€™yle mรผzakerelerin askฤฑya alฤฑnmasฤฑna yol aรงacaktฤฑr.

“Bugรผnkรผ oylamanฤฑn sonucu, Avrupa deฤŸerlerinden bรผyรผk bir kopuลŸ anlamฤฑna geliyor. ErdoฤŸanโ€™ฤฑn otokratik tavrฤฑ Tรผrkiye toplumunu derinden kutuplaลŸtฤฑrdฤฑ ve ekonomiye zarar verdi. Bazฤฑ AB liderlerine yรถnelik Nazi suรงlamalarฤฑ, Tรผrkiyeโ€™nin siyasi bir ortak olarak inandฤฑrฤฑcฤฑlฤฑฤŸฤฑna ciddi zarar verdi. Tรผrkiyeโ€™de demokrasi ve temel haklar iรงin savaลŸan herkesin yanฤฑnda olmaya devam edeceฤŸim. Bugรผnkรผ sonuรงlar, Tรผrkiyeโ€™de Avrupa deฤŸerlerini paylaลŸan ve รผlkeleri iรงin farklฤฑ bir gelecek seรงen milyonlarca kiลŸi olduฤŸunu gรถsteriyor. AB, onlarฤฑn yรผzรผne kapฤฑlarฤฑ hiรงbir zaman kapatmamalฤฑ.”

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 47.321247.34140%
EURO 53.920353.99280.18%
JAPON YENฤฐ 3.4483.4830.2%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 57.934357.98860.18%
STERLฤฐN 62.708363.2658-0.16%
ร‡ฤฐN YUANI 6.98976.99410.03%
RUS RUBLESฤฐ 0.60990.6116-0.19%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 65131.14 1.2112%
Ethereum 1936.48 3.3651%
Tether USDt 1.00 -0.011%
BNB 574.79 1.0557%
Solana 76.19 2.4322%
USDC 1.00 0.0034%
XRP 1.11 0.9391%
Dogecoin 0.07 1.2411%
Toncoin 1.51 1.782%
Cardano 0.17 0.545%
Shiba Inu 0.00 8.3075%
Avalanche 6.70 -1.0253%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Reklam