AB Rusya'ya yaptırımlara devam dedi

AB Rusya'ya yaptırımlara devam dedi

AB Liderler Zirvesi: Rusya'ya uygulanan ekonomik yaptırımlar devam edecek-

A+A-

Avrupa Birliği, Ukrayna'yı istikrarsızlaştırdığı gerekçesiyle Rusya'ya uyguladığı ekonomik yaptırımların süresini 6 ay daha uzatma kararı aldı.

Euronews'un haberine göre, Avrupa Birliği liderleri Brexit, Euro bölgesi, göç ve Rusya gibi konuları görüşmek üzere Brüksel'de düzenlenen Avrupa Birliği Liderler Zirvesi'nde bir araya geldi. İki gün sürecek olan zirvede Rusya'ya uygulanan ekonomik yaptırımların devam etmesi yönünde karar alındı. Avrupalı liderler AB'nin Rusya'ya uygulamakta olduğu yaptırımların 8'inci kez uzatılmasına ve Ukrayna'ya yapılan yardımların artırılmasına karar verdi.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk "AB, Minsk anlaşmasının uygulanmasında sıfır ilerleme kaydeden Rusya'ya karşı ekonomik yaptırımları oy birliğiyle uzatma kararı aldı." açıklamasında bulundu. Liderler ayrıca Rusya'dan 24 Ukraynalı denizcinin serbest bırakılmasını talep etti. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.