AB, Türkiye fonlarında kesinti yapacak

AB, Türkiye fonlarında kesinti yapacak

AB'nin yeni bütçesinde Türkiye'ye fonlarda 146 milyon eurodan fazla kesinti yapılacak

A+A-

Avrupa Parlamentosu (AP) ve üye ülkeler, Avrupa Birliği'nin (AB)2019 bütçesi konusunda aylar süren müzakerelerin ardından uzlaşma sağladı. Yeni bütçenin 148.2 milyar euro tutarında olacağı açıklandı.

DW'nin haberine göre, yeni bütçede Türkiye'deki sığınmacılara 1.45 milyar euro yardım sağlanması için para ayrıldı. Türkiye'nin üyelik müzakereleri için ayrılan fonlarda ise kesintiye gidildi. Türkiye'ye ayrılan miktar 146.7 milyon euro azaltıldı. Avrupa Birliği ile Türkiye arasında 2005 yılında başlayan müzakereler fiili olarak dondurulmuş durumda. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra muhalefete yönelik kitlesel gözaltı ve tutuklama kararları nedeniyle AB üyesi ülkeler, Türkiye ile üyelik müzakerelerini genişletmeme kararı almıştı.

148.2 milyar euroluk bütçe, 2018 yılına oranla Birliğin harcamalarında yüzde 2'lik artışa gidileceği anlamına geliyor. En büyük artış, araştırma, inovasyonun ile altyapı ve gençlerin değişim programları için ayrılan parada yapılacak. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.