ABD, Araplarla IŞİD'i vurdu

ABD, Araplarla IŞİD'i vurdu

ABD, bazı Körfez Arap ülkelerinin de desteğiyle İslam Devleti adlı örgütün Suriye'deki hedeflerini ilk kez vurdu

A+A-

ABD, bazı Körfez Arap ülkelerinin de desteğiyle İslam Devleti adlı örgütün Suriye'deki hedeflerini ilk kez vurdu.

Pentagon sözcüsü John Kirby yaptığı açıklamada, "ABD ordusunun ve bazı müttefik ulusların güçlerinin Suriye'deki (İslam Devleti) teröristlerine karşı savaş ve bombardıman uçaklarının yanı sıra Tomahawk füzeleri ile askeri bir operasyon yürüttüğünü doğrulayabilirim. Bu operasyonlar halen devam ettiği için şu aşamada daha fazla bilgi veremiyoruz" dedi.

ABD ordusunca yapılan yazılı açıklamada ise hava saldırılarına katılan ülkelerin arasında Ürdün, Bahreyn, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin olduğu belirtildi.

Açıklamaya göre Rakka, Deir ez Zor, Hasaka ve Albu Kamal kentleri yakınlarındaki "Çok sayıda (İslam Devleti) hedefi yok edildi veya zarar gördü", saldırıya katılan uçaklar ise hasar almadan görevlerini tamamladı.

ABD'nin Kızıldeniz ve Basra Körfezi'nin kuzeyinde uluslararası sularda bulunan savaş gemilerinden 47 adet Tomahawk füzesi fırlattı. Bunun yanı sıra insansız hava aracı ve bombardıman uçakları da kullanıldı.

Vurulan hedefler arasında İslam Devleti adlı örgütün Suriye'deki merkezi konumundaki Rakka şehrindeki çeşitli noktalar bulunuyor.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ABD Başkanı Barack Obama'nın TSİ 1700'de Suriye'ye yapılan saldırılar hakkında açıklama yapacağı belirtilirken, ABD Savunma Bakanlığı ise TSİ 1800'de basın toplantısı düzenleyecek.

Suriye devleti tarafından yapılan açıklamada ABD'nin, hava saldırılarından "birkaç saat önce" İslam Devleti'nin hedef alınacağını Suriyeli yetkililere bildirdiği belirtildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.