ABD borsaları Çin gelişmeleriyle yükseldi

ABD borsaları Çin gelişmeleriyle yükseldi

Öğleden önceki kayıplarını telafi eden endeksler günü artıda tamamladı. 

A+A-

New York borsası ilk seansını düşüşle kapattığı günün ikinci yarısında ABD ile Çin arasında ticari ilişkilerin düzeleceğini gösteren haberlerle toparlandı. Öğleden önceki kayıplarını telafi eden endeksler günü artıda tamamladı. 

Wall Street Journal gazetesinin, ABD Hazine Bakanı Mnuchin'in ABD'li yetkililerle Çin'e uygulanan bazı tarifelerin kaldırılmasını tartıştığını yazması, yatırımcıların ABD-Çin ilişkilerinin düzeleceği yönünde umudunu artırdı. Bu haberle birlikte başlayan alımlarla endeksler eksiden artı pozisyona geçmeye başladı. 

Hazine Bakanlığı'ndan bir sözcünün "Mnuchin böyle bir şey söylemedi" şeklindeki açıklaması üzerine yaşanan bir miktar düşüşe rağmen endeksler kazanımlarının çoğunu korudu.

Dow Jones sanayi endeksi günü 162.94 puan ve yüzde 0.67 oranında artışla 24370,10 puanla tamamladı. S&P 500 yüzde 076 oranında ve 19.86 puan artışla gün sonu 2635,96 puana ulaştı. Nasdaq da günü yüzde 0.71 oranında ve 49.77 puan artışla 7084,46 puanla günü bitirdi. 

S&P 500 endeksi Perşembe günkü kazanç ile, 3 Aralık'tan bu yana ilk kez 50 günlük hareketli ortalamasının üzerine kapandı. 

Bu arada bankacılık hisseleri gün içinde yüzde 1 oranında düştükten sonra günü yüzde 0.5 oranında artışla tamamladı. Morgan Stanley'in dördüncü çeyrekteki kar açıklamasının beklentinin altında kalması üzerine bankanın hisseleri yüzde 4.4 değer kaybetti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.