ABD borsaları düşüşle kapandı

ABD borsaları düşüşle kapandı

ABD hisse senetleri Yunanistan'ın kreditörlerle yürüttüğü görüşmelerdeki tıkanmanın etkisiyle cuma gününü kayıpla tamamladı.

A+A-

Dow Jones Sanayi endeksi 140.53 puan düşüşle 17898.84 puandan ve S&P 500 endeksi 14.75 puan düşüşle 2094.11, ve Nasdaq Bileşik endeksi 31.41 puan düşüşle 5051.10 puandan cuma gününü tamamladılar. 

Kayıplar Dow Jones kapsamındaki 30 hissenin ve S&P 500 kapsamındaki bütün sektörllerin negatif bölgeye gerilemesine neden oldu. S&P kapsamındaki sektörlerden en yüksek değer kaybı yüzde 1.2 ile enerji sektörü hisselerinde ve yüzde 1.1 oranında kayıpla sağlık bakım sektöründe yaşandı.

Cuma günü yılın en düşük ikinci işlem hacminin yaşandığı bir gün oldu.

Önde gelen endeksler haftalık bazda ise küçük çaplı bir yükseliş yaşadılar. Yatırımcılar önümüzdeki hafta Yunanistanla ilgili olarak gelecek haberleri ve Fed'ib toplantısından çıkacak sonuçları bekliyor. Dow Jones endeksi haftayı bir önceki haftaya göre yüzde 0.3 oranında ve S&P 500 yüzde 0.1 oranında yükselerek tamamladı. Nasdaq Bileşik endeksi yüzde 0.3 oranında geriledi.

Bazıları önümüzdeki hafta yapılacak olan toplantıda faiz artırımı bekliyor olsa da Fed başkanı Yelllen'in açıklamaları faiz artırımının ne kadar yakın olduğu konusunda ipuçları verebilecek.

Avrupa hisse senedi piyasaları Yunanistan öncülüğünde kayıplar yaşadı. Atina borsası yüzde 5.9 oranında gerilerken, Almanya DAX endeksi yüzde 1.2 ve Fransa CAC endeksi yüzde 1.4 oranında geriledi.

10 yıl vadeli gösterge ABD tahvilinin faizi yüzde 2.386 seviyesinden Cuma gününü tamamladı. Perşembe günü kapanışı yüzde 2.383 seviyesindeydi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.