ABD Büyükelçilik binasına füze saldırısı

ABD Büyükelçilik binasına füze saldırısı

Irak'ın başkenti Bağdat'taki Yeşil Bölge'de bulunan ABD Büyükelçilik binasının yakınlarına füze saldırısı yapıldı.

A+A-

Irak'ın başkenti Bağdat'taki Yeşil Bölge'de bulunan ABD Büyükelçilik binasının yakınlarına füze saldırısı yapıldı. ABD askerlerinin kaldığı Beled'deki askeri üsse de füze atıldı. Musul'da da Al-Kindi Askeri Üssü'ne havan mermili saldırı düzenlendiği açıklandı.

Ajanslara göre Bağdat Yeşil Bölge'de bulunan ABD'nin Büyükelçiliği yakınlarına iki füze atıldı. Bölgeden patlama ve siren sesleri geldiği belirtildi. Öte yandan ABD askerlerinin kaldığı Beled'deki askeri üssü de füzeli saldırı düzenlendiği bildirildi. Musul'da da Al-Kindi Askeri Üssü'ne havan mermili saldırı düzenlendiği açıklandı.

Bölgeden patlama ve siren sesleri geldiği belirtildi. Al Jazeera, söz konusu saldırıda herhangi bir can kaybının yaşanmadığını duyurdu.

AFP, güvenlik güçlerine dayandırdığı haberinde Yeşil Bölgeye iki  tane füze atıldığını kaydetti.

BBC muhabiri Nafiseh Kohnavard, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'nin füze saldırısına hedef olduğunu bildirdi. Kohnavard ayrıca Beled'daki ABD hava üssüne de roket atıldığını kaydetti.

Sky News Arabia ise, Yeşil Bölge'ye bir füzenin isabet ettiğini ve büyükeçiliğe giden yolun bu nedenle girişlere kapatıldığını söyledi.

Reuters da görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde Bağdat'ta iki patlama duyulduğunu ancak sebebinin henüz belli olmadığını belirtti.

Anadolu Ajansı Irak'ın başkenti Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği yakınlarına füzeli saldırı düzenlendiğini duyurdu. AA ayrıca Irak'ın Salahaddin vilayetindeki ABD askerlerinin kaldığı Beled Askeri Üssü'ne de füzeli saldırı düzenlendiğini kaydetti

Patlama sesleri duyulduğu esnada Bağdat semalarında ABD helikopterleri görüldü.

İran'dan 'intikam' açıklaması

İran'ın Orta Doğu siyasetinin mimarı olarak gösterilen Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani, cuma günü ABD tarafından düzenlenen bir suikast sonucunda hayatını kaybetmişti.

Suikastın ardından Devrim Muhafızları'nın İran'ın güneyindeki Kerman eyaletinden sorumlu Komutanı General Gulamali Ebuhamza, ABD'den "intikam alma haklarını" saklı tuttuklarını açıklamıştı.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi de dün yaptığı olağanüstü toplantının ardından Süleymani suikastının sorumlularından "doğru zamanda, doğru yerde intikam alınacağını" söylemişti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise bugün Tahran'daki evinde Süleymani'nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ruhani burada yaptığı değerlendirmede, "Amerikalılar işledikleri bu suçun sonuçlarını uzun yıllar boyunca yaşayacaklar. (Süleymani'nin) intikamı, bu bölgeden Amerika'nın pis elinin sonsuza kadar çektirildiği gün alınmış olacak" diye konuştu.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum