ABD büyümesi altını vurmaya yetti, borsaya yetmedi

ABD büyümesi altını vurmaya yetti, borsaya yetmedi

ABD'nin 2013 büyüme 4. çeyrek verisinin revize edilerek yüzde 2.4'ten 2.6'ya çekilmesi ve haftalık işsizlik parası başvurularının son 4 ayın en düşük seviyesine gerilemesi de Wall Street'e derman olamadı.

A+A-


ABD'de günün bombası, Citibank hisselerinin Kasım 2012'den bu yana görülen en sert düşüşü yaşamasıydı. Citibank'taki düşüşün sebebi, sermaye planının reddedilmesiydi. Citibank, FED'in sermaye planını reddetmesinin ertesi günü yüzde 5.8 çakıldı.

Citibank'a pozitif ekonomik verilerin jeopolitik endişelerin gölgesinde kalması eklendiği için hisse senetleri bugün aşağı yönlü hareket ediyor.

4. çeyrek büyümesi hisselere gaz vermeye yetmedi ama altının 1300 dolar seviyesini aşağı yönlü kırmasına yetti.

Sözünü ettiğimiz jeopolitik endişe ise Batılı liderlerin Rusya'ya karşı daha sert önlemlerin uygulamaya konulması konusunda anlaşmasıydı. Daha önce, Rusya daha ileri adımlar atmadığı sürece yeni yaptırımların devreye sokulmayacağı mesajını vermişlerdi.

Rusya'ya yeni yaptırım endişesi petrol fiyatlarının yükselmesine neden oldu. ABD'de enerji şirketi Exxon Mobil'in hissesi de yüzde 1.1 yükseldi.

Euro düşüşte

Euro dolar karşısında son üç haftanın en düşük seviyesine geriledi. Sebep, Avrupa Merkez Bankası'nın para politikasını gevşeteceği dedikodusu.

MSCI dünya hisse endeksi .MIWD00000PUS yüzde 0.08 yükseldi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.