ABD, Çin ve Rusya Suudi Arabistan'da fon savaşına girdi

ABD, Çin ve Rusya Suudi Arabistan'da fon savaşına girdi

ABD, Çin ve Rusya, madencilik yatırımlarına Suudi Arabistan'dan fon akışı sağlamak için yarışıyorlar.

A+A-

ABD, Çin ve Rusya, fosil yakıtlardan enerji dönüşümüne güç sağlamak için gereken kritik metalleri güvence altına almak için yarışıyor. Son savaş alanları ise petrol zengini Suudi Arabistan. 

WSJ'nin haberine göre, hükümet yetkilileri ve üst düzey madencilik yöneticileri, Suudilerin madencilik yatırımlarına akıttığı para akışından faydalanmak için bu hafta Riyad'da düzenlenen bir madencilik konferansına yoğun katılım gösterdiler

Riyad kendisini tüm taraflarla iş yapabilen tarafsız bir taraf olarak göstermeye çalışıyor. Suudi liderler, uzun süredir Basra Körfezi'nde krallığın hamisi olan Washington ile ilişkileri sıfırladı ve son yıllarda Rusya ve Çin ile daha yakın bağlar geliştirdi. 

Suudi Arabistan'ın madencilikten sorumlu bakan yardımcısı Khalid al-Mudaifer "Biz dünyanın ortasındayız. Suudi Arabistan konum olarak üç kıta arasında... tüm dünyayı birbirine bağladığımızı düşünüyoruz" dedi.

Krallık, üç günlük konferans sırasında yaklaşık 20 milyar dolara denk gelen 75 milyar riyal değerinde anlaşma yapılmasını bekliyor. 

Suudi yetkililer madenciliği, hidrokarbonlar ve petrokimyadan sonra krallık ekonomisinin üçüncü ayağı olarak görüyor. 

İlki 2021 yılında düzenlenen Geleceğin Mineralleri Forumu'na yaklaşık 4.700 kişi katılmıştı. Bu yıl ise yaklaşık 16.000 kişi katıldı

İlgili Haberler