ABD Hazine tahvillerinde kısa pozisyonlar rekor seviyeye çıktı

ABD Hazine tahvillerinde kısa pozisyonlar rekor seviyeye çıktı

Hedge fonlar, ABD Hazine tahvillerindeki kısa pozisyonlarını rekor seviyeye çıkardı.

A+A-

Hedge fonlar, ABD Hazine tahvillerindeki kısa pozisyonlarını yanlış bir zamanda rekor seviyeye çıkardı.

CFTC'nin (Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu) verilerine göre, kaldıraçlı fonlar 31 Ekim'de net kısa Hazine vadeli işlem pozisyonlarını 2006'dan bu yana görülen en yüksek seviyeye çıkardı. 

Macquarie Group stratejisti Gareth Berry, "Geçen hafta ABD Hazine tahvillerinde kısa pozisyon alma aşırıya kaçmış gibi görünüyor, bu da gerçekleşmeyi bekleyen bir kazaydı. Son birkaç aydır Hazine tahvillerindeki fiyat hareketi, çok ileri gidene kadar fiyat hareketini besleyen ikna edici bir hikayenin klasik bir örneğiydi ve şimdi düzeltilen bir aşıma yol açtı" dedi.

10 yıllık Hazine tahvillerinin getirileri, 26 trilyon dolarlık tahvil piyasasında işlem yapanların faiz artırımlarının sona erdiğini fiyatlamaya geri dönmesiyle 23 Ekim'deki %5,02'lik zirvesinden bu yana 43 baz puan düştü. ABD'nin daha ılımlı geri ödeme ihtiyaçları, beklenenden daha zayıf istihdam verileri ve Fed'in daha az şahinleştiğine dair işaretlerin birleşimi, kısa pozisyonların geniş çapta kapatılmasını teşvik etmiş olabilir.

CFTC verilerine göre, varlık yöneticileri ise Hazine vadeli işlemlerindeki yükseliş pozisyonlarını genişletti.

Swap verilerine göre yatırımcılar, %5,37'lik beklenen zirve faiz oranından gelecek yılın sonuna kadar 100 baz puandan fazla indirim fiyatlıyor. FOMC kararı ve istihdam verilerinin ardından ilk indirim için tahminlerini Temmuz'dan Haziran'a çektiler.

Aralarında Jabaz Mathai'nin de bulunduğu Citigroup Inc. stratejistleri yayınladıkları araştırma notunda, ABD'li yetkililerin yüksek getirilerden rahatsızlık duyduklarını belirtmelerinin "momentum odaklı satışları frenlediğini" yazdılar. Notta, "Zayıf veriler, Powell'dan gelen güvercin sinyaller ve beklenenden daha iyi bir geri ödeme görünümünün birleşimi, Hazine tahvillerinin yeni haftaya ralli yapmaya devam edeceği anlamına geliyor" değerlendirmesi yapıldı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler