ABD Hazine Bakanlฤฑฤฤฑ‘ndan yapฤฑlan aรงฤฑklamada, gelecek hafta 3 tahvil ihalesi gerรงekleลtirileceฤi bildirildi.
Aรงฤฑklamada, 8 Kasฤฑm’da 40 milyar dolar tutarฤฑnda 3 yฤฑl vadeli, 9 Kasฤฑm’da 35 milyar dolar tutarฤฑnda 10 yฤฑl vadeli ve 10 Kasฤฑm’da 21 milyar dolar tutarฤฑnda 30 yฤฑl vadeli tahvillerin ihraรง edileceฤi belirtildi.
Toplam 96 milyar dolarlฤฑk devlet tahvili satฤฑลฤฑnฤฑn gerรงekleลtirileceฤi aktarฤฑlan aรงฤฑklamada, sรถz konusu ihracฤฑn yaklaลฤฑk 40,7 milyar dolarlฤฑk yeni nakit yaratacaฤฤฑ kaydedildi.
Aรงฤฑklamada, Hazine’nin mevcut tahvillerin bir kฤฑsmฤฑnฤฑn geri alฤฑnmasฤฑ iรงin bir programฤฑn uygulanฤฑp uygulanmayacaฤฤฑ veya nasฤฑl uygulanacaฤฤฑ konusunda henรผz bir karar vermediฤi belirtildi.







