ABD, IMF'i hayal kırıklığına uğrattı

ABD, IMF'i hayal kırıklığına uğrattı

IMF Başkanı Lagarde, IMF kota reformunun ABD Kongresi'nde kabul edilmemesi hayal kırıklığı yarattığını açıkladı

A+A-

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, IMF kota reformunun ABD Kongresi'nde kabul edilmemesinin hayal kırıklığı yarattığını bildirdi.

Lagarde, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Kongresi’nin IMF Kota ve Yönetim Reformu'nu kabulü konusunda gerekli adımları atmamış olmasından dolayı hayal kırıklığı yaşadığını belirtti.

IMF’in söz konusu reformlar sayesinde üye ülkelerin ihtiyaçlarına karşılık verme konusundaki kapasitesinin artacağını ve kurum yönetiminin daha katılımcı ve dinamik hale geleceğini bildiren Lagarde, reformların hayata geçirilmesi yolunda çaba harcamaya devam edeceğini kaydetti.

Lagarde, Kongre onaylamadığı sürece IMF 2010 Kota ve Yönetim Reformu'nun yürürlüğe giremeyeceğini ifade ederek, ABD’li yetkililere konuya öncelik vermesi çağrısında bulundu.

IMF tarafından 2010 yılında önerilen ve ABD dışında tüm ülkeler tarafından kabul edilen Kota ve Yönetim Reformu, gelişmekte olan ülkelerin karar alma sürecindeki ağırlığını artırırken, kurumun finansal kaynaklarını da genişletiyor.

Ukrayna’ya destek paketinin bir parçası yapılarak 12 Mart'ta ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'nde 3 ret oyuna karşılık 14 kabul oyuyla onaylanan tasarı dün genel kurulda 17'ye karşı 78 oyla reddedilmişti. Senato'nun çoğunlukla Cumhuriyetçi Parti'ye mensup üyeleri, tasarının IMF’deki ABD ağırlığını azaltırken, Rusya’nın etkisini artıracağını savunuyorlar. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.