ABD mahkemesi Binance'in patronunun yurt dışına çıkışını engelledi

ABD mahkemesi Binance'in patronunun yurt dışına çıkışını engelledi

ABD'de federal yargıç, Binance kurucusu Zhao'nun BAE'ye seyahat etmesine izin vermedi.

A+A-

ABD'de yeni bir mahkeme dosyasına göre, geçtiğimiz ay bir federal yargıç, Binance kurucusu Changpeng "CZ" Zhao'nun hayatındaki bir kişinin "hastaneye kaldırılması ve ameliyatı" için Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki evine gitme talebini, ABD'ye dönüşü için Binance hisselerini teminat olarak göstermeyi teklif etmesine rağmen reddetti.

Zhao'nun avukatları 22 Aralık'ta Yargıç Richard Jones'a gönderdikleri mektupta, Binance'in iki yıl önceki son bağış toplama turuna göre öz sermayenin 4,5 milyar dolar değerinde olduğunu belirtti.

Mahkeme kayıtlarına göre Jones, 29 Aralık'ta bu taleple ilgili kapalı bir duruşma yaptı ve Zhao'nun seyahat talebini reddetti.

Yargıç, Jones Aralık ayının başlarında da Zhao'nun BAE'ye seyahat etmesine izin verilmesi yönündeki bir başka talebi reddetmişti. Yargıç, Zhao'nun "muazzam servetinin" onu önemli bir kaçış riski haline getirdiğini söyledi.

Zhao, Kasım ayında Seattle federal mahkemesinde, dünyanın en büyük kripto para borsası olan şirkette etkili bir kara para aklama karşıtı program yürütememekten suçlu bulundu. Binance davada 4,3 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etti.

Savunması nedeniyle CEO'luk görevinden istifa eden Zhao'nun 23 Şubat'ta hüküm giymesi bekleniyor, ancak 175 milyon dolarlık serbest bırakma teminatıyla ABD'de serbest kaldı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler