ABD müttefiklerini Huawei konusunda uyarıyor

ABD müttefiklerini Huawei konusunda uyarıyor

ABD müttefiklerinin Huawei'nin ekipmanlarından kaçınmalarını istiyor

A+A-

Wall Street Journal'ın haberine göre ABD yönetimi, müttefik ülkelerdeki kablosuz iletişim ve internet sağlayıcılarını Çinli telekomunikasyon teknolojileri şirketi Huawei'nin ekipmanlarından kaçınmaları yönünde ikna etmeye çalışıyor. 

İsminin açıklanmasını istemeyen ve konuya yakın bir kaynağa dayandırılan habere göre, Amerikalı yletkililer, dost ülkelerdeki hükümetler ve telekom şirketlerinin yöneticileri ile temas kurarak gördükleri siber güvenlik risklerini aktarıyorlar. 

WSJ, ABD'nin Çin yapımı ekipman kullanımından vazgeçen, uzak duran ülkelere telekomunikasyon sektörlerinin gelişimi için finansal yardımı artırmayı değerlendirdiğini de öne sürdü. 

Habere göre, istihbarat birimleri ve ilgili kurumlar Huawei gibi Çin menşeli markalarının Çin hükumeti adına bilgi toplama riski olduğunu öne sürüyor.

Ayrıca Washington'un Çin malı iletişim araçlarından uzak duran ülkelere telekomünikasyon alanında mali yardım yapılmasını da değerlendirdiği kaydediliyor.

Washington'ı en çok kaygılandıranın ise Almanya, İtalya ve Japonya gibi Amerikan üslerinin bulunduğu ülkeler olduğu düşünülüyor.

ABD'nin hedefindeki Huawei'den söz konusu iddialara henüz yanıt gelmedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.