ABD silah ihracatı Biden ile "beşte bir" azaldı

ABD silah ihracatı Biden ile "beşte bir" azaldı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Biden yönetiminin agresif silah satış uygulamalarından bazılarından uzaklaşması sonucu ABD'nin silah ihracatının 2021 mali yılında %21 azaldığını açıkladı.

A+A-

 ABD Dışişleri Bakanlığı, 30 Eylül'de sona eren 2021 mali yılı için askeri satış rakamlarını açıkladı. ABD askeri teçhizatının yabancı hükümetlere satışları, son mali yılda %21 düşüşle 138 milyar dolara geriledi. Satışlara, Avustralya'ya 3,5 milyar dolar değerinde AH-64E Apache saldırı helikopteri ve İsrail'e 3,4 milyar dolar değerinde CH-53K helikopteri dahil olduğu belirtildi.

ABD askeri teçhizat satışları önceki mali yılda 175 milyar doları bulmuştu

Başkan Joe Biden'ın yönetimi, Yemen'deki sivil kayıplar nedeniyle Suudi Arabistan'a saldırı silahları satmaktan uzaklaştı ve bir silah satışını değerlendirirken insan haklarını vurgulayan yeni bir silah ihracat politikası ilan etmeyi planlıyor.

2021 düşüşü, Trump yönetiminin son yılında tek seferlik yüksek savaş uçağı ve güdümlü füze satışının ardından geldi. Büyük 2020 mali anlaşmaları, Japonya'nın Lockheed Martin'den 63 F-35 savaş uçağı satın almasını içeriyordu ve o yılın toplamının 23 milyar dolarını oluşturduğu belirtildi.

İlgili Haberler