ABD, Ukrayna için kesenin ağzını açıyor

ABD, Ukrayna için kesenin ağzını açıyor

ABD Hazine Bakanı Jack Lew, Ukrayna’ya her türlü desteğe hazır olduklarını ve ABD Kongresi'yle birlikte 1 milyar dolarlık kredi garantisi üzerinde çalışıtıklarını açıkladı

A+A-

ABD Hazine Bakanı Lew, uluslararası ortaklarıyla birlikte Ukrayna’ya ekonomik ve finansal desteğe hazır olduklarını bildirdi.

ABD Hazine Bakanı Jack Lew, bugün yaptığı yazılı açıklamada Ukrayna’nın finansal istikrara  ve ekonomik büyümeye yeniden kavuşabilmesi amacıyla  yapacağı reformları desteklemek üzere uluslararası ortaklarıyla birlikte bir yardım paketi üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Ukrayna hükümetinin talebi üzerine Uluslararası Para Fonu’dan (IMF) bir heyetin şu sıralarda başkent Kiev’de bulunduğunu hatırlatan Lew, bu ülkenin yapacağı kapsamlı ve piyasa öncelikli reform çabasında IMF’nin başrolde olması gerektiğini ifade etti.  

IMF paketine ilave olarak ABD’nin de ikili desteğe hazır olduğunun altını çizen Lew, yardım paketinin Ukrayna’nın karşılaştığı en önemli sorunları gidermekte faydalı olacağını dile getirdi. Oluşturdukları destek paketinin dört önemli amacı olduğunu belirten Lew bu hedefleri şu şekilde sıraladı:

Önemli ekonomik reformları yürütürken olumsuz etkilenebilecek Ukraynalılar'a destek vermek; güçlü ve bağımsız sivil toplumun ve basının da katılımıyla özgür, adil ve katılımcı seçimlerin yapılmasına yardım etmek; yolsuzlukla mücadele ve çalınmış varlıkların iadesine çalışmak, Rusya’yla yürütülen ve politik amaca hizmet eden ticarete son vermek.

Bu amaçlara hizmet için ABD yönetiminin Kongreyle birlikte 1 milyar dolarlık kredi garanti anlaşması üzerinde çalıştıklarını belirten Lew, ayrıca IMF'yle 2010 kota anlaşmasını hayata geçirerek bu ülkeye ilave kaynak sağlanmasının önünü açmaya çalıştıklarını ifade etti. Lew farklı bakanlıklardan sağlanan bir uzman heyetinin de teknik destek amacıyla Ukrayna’ya gönderileceğini sözlerine ekledi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.