ABD ve Avrupa Birliฤiโnin รinโin etkisini azaltmak amacฤฑyla kurduฤu ortak teknoloji ve ticaret konseyini duyurmasฤฑ bekleniyor.
Bloomberg HT’nin haberine gรถre โABD-AB Ticaret ve Teknoloji Konseyiโ geliลen teknolojilerde yeni kรผresel ticaret standartlarฤฑnฤฑ belirlemeyi, sanal ortamda demokratik deฤerleri geliลtirmeyi ve ABD ile ABโnin araลtฤฑrma geliลtirmede iลbirliฤi yapmasฤฑnฤฑ amaรงlฤฑyor.
ABD Ulusal Gรผvenlik Danฤฑลmanฤฑ Jake Sullivan geรงen hafta basฤฑn toplantฤฑsฤฑnda 21. yรผzyฤฑlda รin veya diฤer otokratik devletlerin ticaret ve teknolojide kurallarฤฑ belirlemeyeceฤini ifade etmiลti.
Biden hรผkรผmetinden bir yetkili, konseyde ABD Dฤฑลiลleri Bakanฤฑ Anthony Blinken ve Ticaret Bakanฤฑ Gina Raimondoโnun yer alacaฤฤฑnฤฑ belirtti.
Beyaz Saray yetkilisi konseyin รinโin piyasa dostu olmayan uygulamalarฤฑ, ekonomik ihlalleri ve teknolojiyi ลekillendirme รงabasฤฑyla mรผcadele edeceฤini bildirdi.
รin รถnceki yฤฑllarda teknoloji sektรถrรผne bรผyรผk kamu yatฤฑrฤฑmlarฤฑ yapmฤฑลtฤฑ.
Yeni Konsey, Biden hรผkรผmeti ve Avrupaโnฤฑn รinโle daha iyi rekabet etme hedefinin bir parรงasฤฑ.







