ABD yardım paketi olasılığının zayıflaması petrolü geriletti

ABD yardım paketi olasılığının zayıflaması petrolü geriletti

ABD'de açıklanan haftalık stok verilerinin ham petrol stoklarında düşüşe işaret etmesinin ve Joe Biden'in seçilmesi halinde büyük bir COVID-19 yardım paketi çıkaracağı beklentisinin etkisi ile dün güçlü yükseliş gösteren petrol fiyatları bu sabah geriledi

A+A-

ABD'de açıklanan haftalık stok verilerinin ham petrol stoklarında düşüşe işaret etmesinin ve Joe Biden'in seçilmesi halinde büyük bir COVID-19 yardım paketi çıkaracağı beklentisinin etkisi ile dün güçlü yükseliş gösteren petrol fiyatları bu sabah gerilediler.

Petrol fiyatlarının gerilemesinde ABD başkanlık yarışını Joe Biden kazansa da Cumhuriyetçilerin Senato'da çoğunluğu koruyacaklarının, Demokratların Temsilciler Meclisi'ndeki üstünlüklerinin biraz daralacağının ortaya çıkması sonrası büyük bir COVID-19 yardım paketi olasılığının zayıfladığı değerlendirmelerinin yapılması etkili oldu.

ICE'de Brent petrolü şu sıralarda düne göre 82 cent düşüşle 40,41 dolar/varilden işlem görürken, NYMEX'de Batı Teksas petrolü de 76 cent kayıpla 38,39 dolar/varil seviyesinde. Analistler, Avrupa'da talebin azalmakta olmasının da petrol fiyatları üzerinde baskı yaratmaya devam ettiğini belirtiyorlar.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.