ABD yeni bir krize doğru koşuyor

ABD yeni bir krize doğru koşuyor

ABD, hükümetin borçlanma tavanının yükseltilmesi konusunda yine kaos yaşıyor. Hazine Bakanı Lew, Kongre'yi tavanın yükseltilmesi konusunda uyardı

A+A-

ABD Hazine Bakanı Jack Lew, hükümetin borçlanma kapasitesinin 27 Şubat’ta sona ereceğini beliterek, Kongre'yi borç tavanını yükseltmesi konusunda uyardı.

ABD Hazine Bakanı Jack Lew, bugün kongre üyelerine gönderdiği mektupta, 27 Şubat'tan sonra hükümetin ödemelerini yapmakta zorlanabileceğini belirterek, bu yüzden borçlanma tavanının kongre tarafından acilen artırılmasını istedi.

Yakın zamanda yapılan muhasebe düzenlemelerinin hazineye sadece üç hafta kadar zaman kazandırdığını ifade eden Lew,  ay sonunda hükümetin kasasında sadece 50 milyar dolar kalacağını ve bu tutarın mali yükümlülükleri yerine getirmekte yeterli olmayacağını bildirdi.

Senatodaki Cumhuriyetçi Parti'ye mensup üyeler borç tavanının artırılması karşılığında hükümetten özellikle harcamaların azaltılması konularında bazı tavizler istiyorlar. ABD yönetimi bu tarz bir pazarlığa girmeyi reddediyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.