ABD Ticaret Bakanlฤฑฤฤฑ, ocak ayฤฑna iliลkin dฤฑล ticaret verilerini aรงฤฑkladฤฑ.
Buna gรถre, รผlkenin dฤฑล ticaret aรงฤฑฤฤฑ ocakta bir รถnceki aya kฤฑyasla yรผzde 1,6 artarak 68,3 milyar dolara รงฤฑktฤฑ. Piyasa beklentilerinden az artan ticaret aรงฤฑฤฤฑnฤฑn, bu dรถnemde 68,9 milyar dolar seviyesinde gerรงekleลmesi รถngรถrรผlรผyordu.
Dฤฑล ticaret aรงฤฑฤฤฑ, geรงen yฤฑl aralฤฑkta 67,2 milyar dolar olarak kaydedilmiลti.
รlkenin ihracatฤฑ, ocakta yรผzde 3,4 artฤฑลla 257,5 milyar dolara, ithalatฤฑ da yรผzde 3 yรผkselerek 325,8 milyar dolara รงฤฑktฤฑ.
– Ticaret aรงฤฑฤฤฑ Japonya ile azaldฤฑ, Hindistan ile arttฤฑ
ABD’nin Hindistan ile ticaret aรงฤฑฤฤฑ bu dรถnemde 4,5 milyar dolara yรผkselirken, Japonya ile olan aรงฤฑฤฤฑ ise 5,6 milyar dolara geriledi. ABD’nin Hollanda’ya ticaret fazlasฤฑ ise 3,2 milyar dolara dรผลtรผ.
Sรถz konusu dรถnemde ABD’nin aรงฤฑk verdiฤi diฤer ticaret partnerleri arasฤฑnda, รin (21,9 milyar dolar), Avrupa Birliฤi (18,5 milyar dolar), Meksika (12,2 milyar dolar), Vietnam (8 milyar dolar), Almanya (7,2 milyar dolar), Kanada (5,4 milyar dolar), ฤฐrlanda (4,6 milyar dolar) Gรผney Kore (3,7 milyar dolar), ฤฐtalya (3,6 milyar dolar), Tayvan (3,5 milyar dolar), Malezya (2,8 milyar dolar), ฤฐsviรงre (1,4 milyar dolar), Fransa (1,1 milyar dolar), ฤฐsrail (0,6 milyar dolar) ve Suudi Arabistan (0,2 milyar dolar) yer aldฤฑ.
รlkenin ticaret fazlasฤฑ verdiฤi รผlkeler ise Birleลik Krallฤฑk (2,7 milyar dolar), Belรงika (1,8 milyar dolar), Avustralya (1,5 milyar dolar), Hong Kong (1,5 milyar dolar), Brezilya (0,6 milyar dolar) ve Singapur (0,4 milyar dolar) ลeklinde sฤฑralandฤฑ.







