Ulusal Saฤlฤฑk ฤฐstatistikleri Merkezi tarafฤฑndan yayฤฑnlanan raporda, 2020 geรงici verilerine gรถre รผlkede 3,6 milyon doฤum gerรงekleลtiฤi kaydedildi.
Raporda, รผlkedeki genel doฤurganlฤฑk oranฤฑnฤฑn 15-44 yaล arasฤฑndaki her 1000 kadฤฑnda 55,8’e dรผลtรผฤรผne iลaret edildi.
Son 6 yฤฑlda doฤum oranlarฤฑnda her yฤฑl yaklaลฤฑk yรผzde 2โlik bir dรผลรผล yaลandฤฑฤฤฑna dikkat รงekilen raporda, yeni tip koronavirรผs (Kovid-19) salgฤฑnฤฑ nedeniyle 2021 yฤฑlฤฑnda da oranlarฤฑn dรผลรผk devam etmesinin beklendiฤi belirtildi.
Uzmanlar, Kovid-19 baฤlantฤฑlฤฑ iลsizlik endiลesinin yanฤฑ sฤฑra hamilelik sฤฑrasฤฑndaki kontroller ve hastane sรผrecinde virรผse yakalanma korkusunun da doฤum oranlarฤฑndaki dรผลรผลte etkili olabileceฤi deฤerlendirmesinde bulundu.







