ABD'de endeksler sert geriledi

ABD'de endeksler sert geriledi

ABD hisse senetleri Çarşamba gününü sert bir düşüşle tamamlad

A+A-


ABD hisse senetleri Çarşamba gününü sert bir düşüşle tamamladı. Çin borsasında yaşanan düşüşler ABD piyasasına olumsuz yansırken günün  önemli bir gelişmesi de yazılım hatasından kaynaklandığı öne sürülen ve piyasanın bir saat kapalı kalmasına neden olan arıza oldu.

Fed toplantısının dün açıklann ayrıntıları Fed yöneticilerinin küresel başlıklardan örneğin Yunanistan ve Çin'deki gelişmelerden endişe duyduğunu gösterdi. Yunanistan yeni bir üç yıllık kurtarma planı için ESM'ye başvurdu.

S&P endeksi kapsamındaki sektörlerden en keskin düşüş hammadde ve  telekomünikasyon sektörü hisselerinde görüldü. Dow endeksi kapsamında en keskin düşüş Apple hisselerinde gerçekleşti.

Dow Jones sanayi endeksi 261 puan düşüşle 17515 puandan, S&P 500 endeksi 34 puan düşüşle 2046 ve Nasdaq Bileşik endeksi 87 puan düşüşle 4909 puandan günü tamamladı.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.