ABD'de Huawei için yeni casusluk soruşturması

ABD'de Huawei için yeni casusluk soruşturması

ABD'de Huawei için ticari sırların çalınması iddası ile cezai soruşturması açıldı

A+A-

ABD'de Huawei için ticari sırların çalınması iddası ile cezai soruşturması açıldı. Wall Street Journal'ın haberine göre ABD'de federal savcılar, Çinli teknoloji devi Huawei'yi ABD'deki iş ortaklarında ticaret sırlarını çalma iddiası ile ceza soruşturması başlattılar. 

Huawei aralarında T-Mobile US'in de olduğu iş ortaklarından ticari sırlarını çalmakla itham ediliyor. ABD'de Huawei için 2017 yılında da T-Mobile'nin robotik teknolojisini çaldığı iddiası ile dava açılmıştı.

Öte yandan ABD'de hem Demokrat ve Cumhuriyetçilerden oluşan bir grup Kongre üyesi, ABD çip ve diğer bilenşenlerinin Huawei ve ZTE Corp ile diğer Çinli telekomunikasyon şirketlerine satılmasını yasaklayan bir tasarı sundular. 

Tasarı, WSJ'nin T-Mobile ve diğer ABD şirketlerinin ticari sırlarını çaldığı iddiası ile Huawei'ye karşı federal savcılar tarafından soruşturma açıldığı haberinin hemen öncesinde Kongre'ye sunuldu.

 

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.