ABD รalฤฑลma Bakanlฤฑฤฤฑ, haftalฤฑk iลsizlik maaลฤฑ baลvurularฤฑna iliลkin verileri aรงฤฑkladฤฑ.
Buna gรถre, รผlkede ilk kez iลsizlik maaลฤฑ talebinde bulunanlarฤฑn sayฤฑsฤฑ, 14 Mayฤฑs ile biten haftada bir รถnceki haftaya kฤฑyasla 21 bin kiลi artarak 218 bine yรผkseldi.
Piyasa beklentilerini geride bฤฑrakan ve 22 Ocak ile biten haftadan bu yana kaydedilen en yรผksek seviyeye รงฤฑkan iลsizlik maaลฤฑ baลvurularฤฑnฤฑn bu dรถnemde 200 bin seviyesinde gerรงekleลmesi รถngรถrรผlรผyordu.
ฤฐลsizlik maaลฤฑ baลvurularฤฑnฤฑn sayฤฑsฤฑna iliลkin รถnceki haftanฤฑn verisi ise 203 binden 197 bine revize edildi.
Geรงen hafta itibarฤฑyla 4 haftalฤฑk ortalama iลsizlik maaลฤฑ baลvurularฤฑ, bir รถnceki haftaya kฤฑyasla 8 bin 250 artarak 199 bin 500 oldu.
Sรผregelen iลsizlik baลvurularฤฑ ise 25 bin kiลi azalarak 1 milyon 317 bine geriledi ve 27 Aralฤฑk 1969’dan bu yana en dรผลรผk seviyeyi kaydetti.
Analistler, iลsizlik maaลฤฑ baลvurularฤฑnda yaลanan yรผkseliลe raฤmen iล gรผcรผ piyasasฤฑnฤฑn รงalฤฑลan bulma sฤฑkฤฑntฤฑsฤฑ nedeniyle sฤฑkฤฑลฤฑk durumda olduฤunu ve gรผรงlรผ รผcret artฤฑลlarฤฑnฤฑ tetikleyerek enflasyondaki yรผkseliลe katkฤฑda bulunduฤunu belirtti.







