ABD’de ilk kez iลsizlik maaลฤฑ baลvurusunda bulunanlarฤฑn sayฤฑsฤฑ, 7 Ocak ile biten haftada 205 bine gerileyerek 3 ayฤฑn en dรผลรผk seviyesine indi.
ABD รalฤฑลma Bakanlฤฑฤฤฑ, haftalฤฑk iลsizlik maaลฤฑ baลvurularฤฑna iliลkin verileri yayฤฑnladฤฑ.
Buna gรถre, รผlkede ilk kez iลsizlik maaลฤฑ talebinde bulunanlarฤฑn sayฤฑsฤฑ, 7 Ocak ile biten haftada รถnceki haftaya kฤฑyasla 1000 kiลi azalarak 205 bine dรผลtรผ.
Piyasa beklentilerinin altฤฑnda seyreden ve 3 ayฤฑn en dรผลรผk seviyesine gerileyen iลsizlik maaลฤฑ baลvurularฤฑnฤฑn, bu dรถnemde 215 bin seviyesinde gerรงekleลmesi รถngรถrรผlรผyordu.
ฤฐลsizlik maaลฤฑ baลvurularฤฑna iliลkin รถnceki haftanฤฑn verisi ise 204 binden 206 bine revize edildi.
Geรงen hafta itibarฤฑyla 4 haftalฤฑk ortalama iลsizlik maaลฤฑ baลvurularฤฑ, bir รถnceki haftaya kฤฑyasla 1750 gerileyerek 212 bin 500 oldu. Sรผregelen iลsizlik baลvurularฤฑ ise 31 Aralฤฑk ile biten haftada 63 bin kiลi azalarak 1 milyon 634 bin seviyesine indi.
Analistler, beklentilerin altฤฑnda seyreden iลsizlik maaลฤฑ baลvurularฤฑnฤฑn, ABD Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (Fed) agresif sฤฑkฤฑlaลtฤฑrma politikasฤฑna raฤmen sฤฑkฤฑ iล gรผcรผ piyasasฤฑ koลullarฤฑnฤฑn sรผrdรผฤรผne iลaret ettiฤini belirtti.







