ABD'de işsizlik yüzde 6.7'ye yükseldi

ABD'de işsizlik yüzde 6.7'ye yükseldi

Piyasaların merakla beklediği ABD tarım dışı istihdam rakamları açıklandı. ABD’de şubat ayında tarım dışı istihdam 175 bin kişi arttı, işsizlik oranı ise yüzde 6,7’ye çıktı

A+A-

ABD’de şubat ayında tarım dışı istihdam 175 bin kişi arttı. İşsizlik oranı ise yüzde 6,7’ye çıktı. ABD Çalışma Bakanlığı, şubat ayı tarım dışı istihdam verilerini açıkladı. Buna göre işverenler şubat ayında 175 bin yeni istihdam yarattı. İşsizlik oranı ise son 5 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 6,6'dan yüzde 6,7’ye çıktı. Beklenti, tarım dışı istihdamın 152 bin artması, işsizlik oranının ise yüzde 6,5'e gerilemesi yönündeydi.

İstihdam, özellikle toptan ticaret ve hizmet sektörlerinde artarken, bilgi teknolojileri alanında azaldı. Diğer sektörlerde, kısmen ay boyunca görülen elverişsiz hava koşullarının da etkisiyle, yeni istihdamın zayıf olduğu gözlendi.

Verilere göre, ocak ayında istihdamda yaşanan 113 binlik artış 129 bine, aralık ayındaki 75 binlik artış ise 84 bine revize edildi.  Tarım dışı istihdam verisi, ABD ekonomisine ilişkin çok önemli sinyaller vermesi bakımından uluslararası piyasaların en fazla önem verdiği verilerin başında geliyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.