ABD Ticaret Temsilcisi Bรผyรผkelรงi Katherine Tai Twitter’dan yayฤฑnladฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada ลu ifadelere yer verdi:
“Bu kรผresel bir saฤlฤฑk krizi ve COVID-19 pandemisinin olaฤandฤฑลฤฑ ลartlarฤฑ, olaฤan dฤฑลฤฑ tedbirleri de gerekli kฤฑlฤฑyor. Yรถnetim (Washington) fikri mรผlkiyet haklarฤฑnฤฑn korunmasฤฑna fazlasฤฑyla inanฤฑyor, fakat pandemiyi bitirmeye hizmet iรงin COVID-19 aลฤฑlarฤฑna yรถnelik bu korumalardan feragat edilmesine destek veriyor.”
ABD’nin Dรผnya Ticaret รrgรผtรผ’nde fikri mรผlkiyet haklarฤฑna iliลkin yรผrรผtรผlen mรผzakerelere aktif ลekilde katฤฑlacaฤฤฑnฤฑ vurgulayan Tai, “Bu gรถrรผลmeler, kurumun mutabakat temelli doฤasฤฑ ve meselenin karmaลฤฑklฤฑฤฤฑ gรถz รถnรผnde bulundurulduฤunda, zaman alacaktฤฑr” mesajฤฑnฤฑ aktardฤฑ.
Amerikan yรถnetiminin hedefinin mรผmkรผn mertebe en hฤฑzlฤฑ ลekilde en fazla insana gรผvenli ve etkili aลฤฑnฤฑn ulaลtฤฑrฤฑlmasฤฑ olduฤunu belirten Katherine Tai, รถzel sektรถrle ve olasฤฑ ortaklarla รงalฤฑลarak, aลฤฑ รผretimi ve daฤฤฑtฤฑmฤฑnฤฑ artฤฑrma yolundaki รงabalarฤฑnฤฑ gรผรงlendirmeyi sรผrdรผreceklerini ifade etti.







