ABD'den PYD/YPG hakkında açıklama

ABD'den PYD/YPG hakkında açıklama

Amerika’nın Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, telekonferans  yöntemiyle bir basın toplantısı düzenledi.

A+A-

Amerika’nın Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, telekonferans  yöntemiyle bir basın toplantısı düzenledi. Tüm dünyadan farklı  noktalardan katılan gazetecilerin sorularını yanıtlayan Jeffrey,
Amerika’nın PYD/YPG’yi terörist örgüt olarak görmediğini bir kez daha  tekrarladı.

Amerika'nın Sesi Radyosu'nun haberine göre, Amerika’yla birlikte  devriye görevi yapan PYD/YPG gruplarının beraberlerinde Öcalan  posterleri taşıdıkları, buna karşın Amerika’nın PKK’nın önde gelen  liderlerinin yakalanması için para ödülü konulduğunun hatırlatılması  ve bunun bir çelişki olup olmadığının sorulması üzerine de James
Jeffrey şunları söyledi:

Jeffrey, “PKK’ya karşı yaklaşımız belli ama YPG’yi PKK gibi bir  terör örgütü olarak değerlendirmiyoruz. Bunu daha önce de yapmamıştık Suriye konusuna müdahil olmaya başladıktan sonra da yapmadık. Türkiye’nin güvenlik konusundaki endişelerini ve PKK ile PYD  arasındaki bağlantıya ilişkin kaygılarını anlıyoruz. Bu sebeple de  birçok noktada son derece dikkatli davranıyoruz. Öncelikle Türkiye’ye  bölgedeki faaliyetlerimiz konusunda bilgi veriyoruz. Ayrıca Türkiye,Menbiç konusunda ve Suriye Demokratik Güçleri ve PYD güçlerinin Fırat’ın batısında bulunmasına ilişkin kaygılarını dile getiriyor. Bu  noktada da Türklerle ortak devriye görevi gerçekleştiriyoruz ve PYD’nin Menbiç’ten Fırat nehrinin karşı tarafına çekilmesini öngören  yol haritası olarak adlandırdığımız plan üzerinde de devam ediyoruz.

Tüm bunları bölgeden IŞİD’in temizlenmesi adına yapıyoruz. Bu, bizim  bölgedeki ana hedefimiz ve Türkiye de İŞİD’e karşı koalisyonun bir  parçası" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.