AB'den ABD'ye vergi uyarısı

AB'den ABD'ye vergi uyarısı

AB Komisyonu ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'e mektup göndererek yapılması planlanan vergi reformunun ticaret ve yatırıma ciddi zarar vereceği uyarısı yaptı

A+A-

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin maliye bakanlarının ardından AB Komisyonu da ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'e bir mektup göndererek, ABD'de yapılması planlanan vergi reformunun Atlantik'in iki yakasında ticaret ve yatırım akışlarını "ciddi" zarar verebileceği uyarısında bulundu. 

Pazartesi günü de Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya ve İspanya maliye bakanları AB Komisyonu'nun dile getirdiğine benzer endişeleri içeren bir mektubu Mnuhcin'e göndermişlerdi. 

AB Komisyonu'nun finans, ekonomi ve ticartten sorumlu 4 üyesi tarafından imzalanan mektupta, ABD'de planlanan vergi değişikliklerinin uluslararası kuralların ve taahhütlerin ihlali olacağı da savunuldu. 

Komisyon, ABD'nin kurumlar vergisi oranını yüzde 35'ten yüzde 20'ye çekmesinin ve veri gindirimlerini ciddi şekilde revize etmesinin Dünya Ticaret Örgütü kurallarıyla uyumlu olmayabileceğini ifade etti.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.