AB Komisyonu Baลkanฤฑ Ursula von der Leyen, sosyal medya hesabฤฑndan, Kovid-19 aลฤฑsฤฑ alฤฑmฤฑ iรงin BioNTech-Pfizer ile yeni sรถzleลme yapฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ duyurdu.
Avrupa’da aลฤฑlama sรผrecinin iyi ilerlediฤine iลaret eden Von der Leyen, ilave dozlarฤฑn baฤฤฑลฤฑklฤฑk artฤฑrฤฑcฤฑ aลฤฑlarda, ortaya รงฤฑkan yeni varyantlarla mรผcadelede, รงocuk ve genรงlerin aลฤฑlanmasฤฑnda kullanฤฑlacaฤฤฑnฤฑ belirtti.
Von der Leyen, AB Komisyonu’nun BioNTech-Pfizer’la 2021-2023 yฤฑllarฤฑ iรงin 900 milyon dozu opsiyonlu olmak รผzere toplam 1,8 milyar dozluk alฤฑm sรถzleลmesini onayladฤฑฤฤฑnฤฑ kaydetti.
AB’nin bugรผne kadar opsiyonlar dahil olmak รผzere BioNTech-Pfizer ile 2,4 milyar, AstraZeneca ile 400 milyon, Sanofi-GSK ile 300 milyon, Johnson & Johnson ile 400 milyon, CureVac ile 405 milyon, Moderna ile 460 milyon doz aลฤฑ almak iรงin sรถzleลmesi bulunuyor.
ลu ana kadar BioNTech-Pfizer, Moderna, AstraZeneca ve Johnson & Johnson firmalarฤฑ tarafฤฑndan รผretilen aลฤฑlar AB onayฤฑ almฤฑล durumda.
AB yรถnetimi, bu sรถzleลmeleri gรถz รถnรผnde bulundurarak yaz aylarฤฑnda 450 milyon nรผfusluk AB’de, yetiลkin nรผfusun yรผzde 70’ini aลฤฑlamayฤฑ hedefliyor.







