AB'den Fransa'ya bütçe açığı uyarısı

AB'den Fransa'ya bütçe açığı uyarısı

AB Komisyonu'nun bütçeden sorumlu üyesi Guether Oettinger, Fransa'yı bütçe açığını 2020'de yüzde 3'ün altına indirmesi yönünde uyardı

A+A-

AB Komisyonu'nun bütçeden sorumlu üyesi Guether Oettinger, Avrupa Birliği'nin Fransa'nın gelecek yıl AB'nin yüzde 3 olan tavanının üzerinde bir bütçe açığı vermesini, bunun tek seferlik olması halinde kabul edeceğini söyledi. 

Fransa geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, daha önce yüzde 2,8 olarak hedeflenen 2019 yılı bütçe açığı/GSYH oranını yüzde 3.2'ye çıkabileceğini ifade etmişti.

Oettinger yaptığı açıklamada, "Fransa'da bütçe açığının bir kereye mahsus olmak üzere yüzde 3'ten daha yüksek olmasına tolerans göstereceğiz.Ancak bu durum 2019 sonrasında devam etmemeli" diye konuştu. 

Fransa Devlet Başkanı Macron'un AB'nin yüzde 3 açık limitini aşan bir bütçe taslağı açıklayarak "otorite" kaybına uğradığını savunan Oettinger, "Ancak Macron hala Avrupa Birliği'nin güçlü bir destekçisi. Macron'un reform ajandasına, özellikle istihdam piyasası reformlarına, devam etmesi çok önemli" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.