AB'den Türkiye'ye sığınmacı desteği 10 milyar euroyu buldu

AB'den Türkiye'ye sığınmacı desteği 10 milyar euroyu buldu

AB, 2011 yılından bu yana Türkiye'ye sığınmacılar için 10 milyar euroluk destek sağladı. Başka bir ifade ile Türkiye yılda 830 milyon dolar yardım etti.

A+A-

Avrupa Birliği (AB), 2011 yılından bu yana Türkiye'ye sığınmacılar için 10 milyar euroluk destek sağladı. AB Komisyonu tarafından çarşamba günü Brüksel'de yapılan açıklamada, 2021-2023 dönemi için ayrılan 3 milyar euronun yanı sıra, 2011-2020 döneminde sağlanan 7 milyar euroyu da içeriyor.

Destek, sığınmacıların temel ihtiyaçlarının karşılanması, eğitim, sağlık, sosyo-ekonomik alanlarda desteklenmesi ve toplumsal altyapının güçlendirilmesi gibi alanlarda kullanılacak. Bu kapsamda, sığınmacılar için barınma, gıda, sağlık hizmetleri, eğitim ve iş fırsatları sağlanacak. Ayrıca, sığınmacıların topluma uyumunun artırılması için çalışmalar yapılacak.

AB'nin bu desteği, Türkiye'nin Suriye'deki iç savaştan kaçan milyonlarca sığınmacıya ev sahipliği yapmasının ardından, Türkiye ile AB arasındaki göç konusundaki işbirliğinin önemini bir kez daha ortaya koymakta. Türkiye, AB'nin göç yükünü önemli ölçüde azalttı.

 

İlgili Haberler