ABD'li şirketten aşı olan çalışanlara bin dolar!

ABD'li şirketten aşı olan çalışanlara bin dolar!

ABD’li varlık yöneticisi Vanguard Group ekim ayına kadar aşı olan çalışanlarına 1.000 dolar teklif ediyor.

A+A-

ABD’li varlık yöneticisi Vanguard Group ekim ayına kadar aşı olan çalışanlarına 1.000 dolar teklif ediyor. Şirket, teklif öncesinde aşılanmış olsalar bile, COVID-19 aşısı olduklarını kanıtlayabilen tüm çalışanlara ödemeleri uzatıyor.

Şirkette e-postayla çalışanlara gönderilen bir notta, "COVID-19 aşısı olduğunu kanıtlayabilen tüm çalışanlar için bir aşı teşviki sunuyoruz" denildi ve şirketin "kendilerini, birbirlerini ve topluluklarımızı korumak için” aşılanan çalışanları ödüllendirileceği belirtildi. Program, Vanguard'ın bu yılın başlarında, çoğu personelin pazartesi ve cuma günleri uzaktan çalışmasına izin verilen, hibrit bir modele geçme kararını takip ediyor.

Ülke çapındaki işverenler, belirli bir kapasitede ofislere geri dönme planları yaparken, özellikle ABD'nin aşılanmamış kesimlerine yayılan Delta varyantı ile aşı gerekip gerekmediği sorusuyla karşı karşıya kalıyorlar. Vanguard rakibi BlackRock yakın zamanda planlarını değiştirerek aşısız çalışanların temmuz ayından itibaren ABD ofislerine girmesini yasakladı.