ABD'nin büyük bankalarının net karı üçüncü çeyrekte arttı

ABD'nin büyük bankalarının net karı üçüncü çeyrekte arttı

ABD'nin büyük bankalarının üçüncü çeyrek net karı geçen yılın aynı dönemine göre arttı. JPMorgan Chase'in net karı yüzde 35, Citigroup'un karında yüzde 2'lik artış, Wells Fargo'nun net karı ise yüzde 61 arttı.

A+A-

ABD'nin büyük bankalarından JPMorgan Chase, Citigroup ve Wells Fargo, üçüncü çeyrek bilançolarını açıkladı. Bankaların net karı, geçen yılın aynı dönemine göre artış kaydetti.

JPMorgan Chase'in net karı yüzde 35 arttı

JPMorgan Chase'in üçüncü çeyrek net karı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 artarak 13,2 milyar dolara yükseldi. Bankanın hisse başına karı da bu yılın üçüncü çeyreğinde 4,33 dolara yükseldi.

Citigroup'un karında yüzde 2'lik artış

Citigroup'un üçüncü çeyrek net karı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2 artarak 3,55 milyar dolara çıktı. Bankanın hisse başına karı ise bu yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı döneminde olduğu gibi 1,63 dolar olarak kaydedildi.

Wells Fargo'nun net karı yüzde 61 arttı

Wells Fargo'nun üçüncü çeyrek net karı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 61 artarak 5,8 milyar dolara yükseldi. Bankanın hisse başına karı da bu yılın üçüncü çeyreğinde 1,48 dolara yükseldi.

Dimon: "Dünyanın onlarca yıldır gördüğü en tehlikeli zaman olabilir"

JPMorgan Chase CEO'su Jamie Dimon, ABD'li tüketiciler ve işletmelerin genel olarak "sağlıklı" kalmaya devam ettiğini söyledi.

Dimon, "Sıkı iş gücü piyasaları ve büyük mali açıklarla birlikte aşırı yüksek kamu borcu seviyelerinin enflasyonun yüksek kalması ve faiz oranlarının daha da artması riskini artırdığı uyarısında bulundu. Ukrayna'daki savaşın ve İsrail'deki çatışmanın enerji ve gıda piyasaları, küresel ticaret ve jeopolitik ilişkiler üzerinde geniş kapsamlı etkileri olabileceğini aktardı. Dimon, "Bu, dünyanın onlarca yıldır gördüğü en tehlikeli zaman olabilir." değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler