ABD'nin Suriye için 'B planı' hazır

ABD'nin Suriye için 'B planı' hazır

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'de siyasi geçiş olmaması halinde ABD'nin önünde "B planı" seçeneklerinin bulunduğunu söyledi

A+A-

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Cumartesi günü Suriye'de çatışmaların durdurulması teklifinin başarılı olup olmayacağının birkaç gün içinde belli olacağını ve ülkede siyasi geçişin olmaması halinde ABD'nin önünde "B planı" seçeneklerinin bulunduğunu söyledi.

Kerry, ABD'li siyasetçilere hitaben yaptığı konuşmada, "Bu geçiş sürecinin ciddi olup olmadığını bir veya iki ay içinde öğreneceğiz. (Cumhurbaşkanı Beşar) Esad gerçek bir geçiş yönetiminin oluşturulması için bazı kararlar almak zorunda olacak. (Geçiş) olmaz ise... değerlendirilen B planı seçenekleri elbette mevcut" diyerek aralarında askeri müdahalenin de bulunduğu tahmin edilen ancak ayrıntı verilmeyen alternatif planlara atıfta bulundu.


Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.