ABD'nin Ukrayna yardım paketi 14 milyar dolar olacak

ABD'nin Ukrayna yardım paketi 14 milyar dolar olacak

ABD Senatosu'ndaki Cumhuriyetçilerin lideri Mitch McConnell, Ukrayna'ya 14 milyar dolar yardım sağlanmasını değerlendireceklerini söyledi.

A+A-

ABD Senatosu'ndaki Cumhuriyetçilerin lideri Mitch McConnell, Kongre üyelerinin federal hükümet ve COVID-19 salgını ile mücadele için fon sağlanmasına yönelik tasarı içinde Ukrayna'ya 14 milyar dolar yardım sağlanmasını değerlendireceklerini söyledi. 

Gazetecilere konuşan McConnell, Ukrayna'ya 14 milyar dolarlık yardımın Polonya'nın da aralarında olduğu NATO müttefiklerinin ellerindeki savaş uçaklarını Ukrayna'ya transfer edebilmeleri için Amerikan savaş uçakları almalarına yardım edecek kredi garantileri de içereceğini vurguladı.

Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer ise yaptığı açıklamada, Ukrayna'ya 12 milyar dolar yardımı ve COVID-19 salgını ile mücadele için 15 milyar dolarlık fonu içeren harcama tasarısının haftasonuna kadar Senato'dan geçmesini beklediklerini ifade etti.  Schumer, "Cumhuriyetçiler ve Demokratlar, harcama tasarısı üzerinde bir anlaşmayı sonuçlandırmaya çok, çok yakınlar" dedi. 

İlgili Haberler