Sultan 2’nci Abdulhamid’in beลinci kuลaktan torunu Nilhan Osmanoฤlu, ailesinden birinin siyasete gireceฤini sรถyledi. Osmanoฤlu, “Cumhurbaลkanฤฑmฤฑz ile son gรถrรผลmemiz sonrasฤฑnda aile olarak onu kesinlikle yalnฤฑz bฤฑrakmayacaฤฤฑmฤฑzฤฑn kararฤฑnฤฑ verdik. Aile olarak biz de bir kiลiyle bu siyasi oluลumun iรงinde olacaฤฤฑz. ลu anda o ismi veremiyorum ancak bu ismi biz belirledik. Cumhurbaลkanฤฑmฤฑzฤฑn bu konuda yalnฤฑz kaldฤฑฤฤฑnฤฑ gรถrdรผk. ฤฐลte bu yรผzden aile olarak bizler de onun yanฤฑnda daha fazla olacaฤฤฑz” diye konuลtu.
Hรผrriyet’te yer alan habere gรถre; Esenler Belediyesi Kรผltรผr ฤฐลleri Mรผdรผrlรผฤรผ’nรผn dรผzenlediฤi โTorunun Dilinden Kรถsem Sultanโ programฤฑnda gรผncel konulara deฤinen Sultan 2’nci Abdรผlhamid Hanโฤฑn beลinci kuลaktan torunu Nilhan Osmanoฤlu, Tรผrkiye’de ve Ortadoฤuโda yaลanan sฤฑkฤฑntฤฑlar hakkฤฑndaki gรถrรผลlerini Otaฤ-ฤฑ Hรผmayun’da anlattฤฑ.
Cumhurbaลkanฤฑ Tayyip Erdoฤanโฤฑn siyaseten kendini yalnฤฑz hissetmesinde haklฤฑ olduฤunu ifade eden Nilhan Osmanoฤlu, โBen bir gรถrรผลmenizde kendisine de sรถyledim. ‘Siz benim dedemden ลanslฤฑsฤฑnฤฑz รงรผnkรผ milletiniz arkanฤฑzda’ dedim. O da ‘Elhamdรผlillah’ dedi. 15 Temmuz gecesi halkฤฑmฤฑz Cumhurbaลkanฤฑmฤฑza bรผyรผk bir gรผรง vermiลtir. Sayฤฑn Cumhurbaลkanฤฑmฤฑz รผlkemize bir terรถre karลฤฑ milli seferberlik รงaฤrฤฑsฤฑ yaptฤฑ. Bundan anlayacaฤฤฑmฤฑz ลey, yรผkรผ omuzlarฤฑmฤฑza almaktฤฑr. Milletvekillerimiz, belediye baลkanlarฤฑmฤฑz, muhtarlarฤฑmฤฑz, akademisyenlerimiz genci yaลlฤฑsฤฑ tรผm halkฤฑmฤฑz bu yรผkรผn altฤฑna daha fazla girmelidir. Bu bir parti gรถrรผลรผ gรผtmek deฤildir. ฤฐdeolojilere sฤฑkฤฑลmadan, devletin bekasฤฑ iรงin birlik olmak gerek. Bu รผlkeye bir ลey olursa ortada hiรงbir ลey kalmayacaktฤฑr” dedi.
Siyasete girecek
Aileden bir kiลinin siyasete atฤฑlacaฤฤฑnฤฑ belirten Osmanoฤlu, “Cumhurbaลkanฤฑmฤฑz ile songรถrรผลmemiz sonrasฤฑnda aile olarak onu kesinlikle yalnฤฑz bฤฑrakmayacaฤฤฑmฤฑzฤฑn kararฤฑnฤฑ verdik. Aile olarak biz de bir kiลiyle bu siyasi oluลumun iรงinde olacaฤฤฑz. ลu anda o ismi veremiyorum ancak bu ismi biz belirledik. Cumhurbaลkanฤฑmฤฑzฤฑn bu konuda yalnฤฑz kaldฤฑฤฤฑnฤฑ gรถrdรผk. ฤฐลte bu yรผzden aile olarak bizler de O’nun yanฤฑnda daha fazla olacaฤฤฑz” diye konuลtu.
Tรผrkiye bu davadan galip รงฤฑkacak
Mรผslรผmanlarฤฑn birlik iรงinde olmasฤฑ gerektiฤine dikkat รงeken Osmanoฤlu, “Ortadoฤuโya yรผzรผmรผzรผ dรถndรผk, herkes bize ‘gerici’ diyor. Sultan Abdulhamid Han’ฤฑn da zamanฤฑnda, Mรผslรผmanlarฤฑn birlik iรงerisinde olmasฤฑ iรงin Ortadoฤu coฤrafyasฤฑna yรผzรผ dรถnรผktรผ. O zamanlar Avrupa Birliฤi gibi bir saรงmalฤฑk bulunmuyordu ancak yine de Batฤฑ’ya asla uzak kalmamฤฑลtฤฑ. Onlarฤฑn kฤฑlฤฑk kฤฑyafeti ve giyiniลlerini asla kabul etmedi ancak bilim ve teknolojilerini her zaman kabul etmiลtir. Devlette de bu bรถyle olmakta. Bilim ve teknolojiye her zaman aรงฤฑk olmalฤฑyฤฑz. ฤฐnลallah iyi gรผnler bizleri bekliyor ancak bu mezhep sorunlarฤฑ bรผyรผk รงatฤฑลmalar doฤuruyor. ฤฐslรขm aleminin bu ortamdan bir an รถnce kurtulmasฤฑ gerekiyor. Bunlara dรผลman demek de bana ters geliyor. Dรผลman karลฤฑna รงฤฑkar, o ลekilde dรถvรผลรผr, kazanฤฑr veya kaybedersin. Bunlar bรถyle dรผลman deฤil. Bunlar hep arkadan vuruyorlar. Tรผrkiyeโyi tek baลlarฤฑna karลฤฑlarฤฑna alamฤฑyorlar. Hep bir maลa kullanฤฑyorlar. Ancak ลunu iyi bilsinler ki, Tรผrkiye eninde sonunda bu davadan galip รงฤฑkacak taraftฤฑr. Bu savaลta Tรผrkiyeโyi karลฤฑsฤฑna alanlar รงok bรผyรผk bir yenilgiye uฤrayacaktฤฑr” diye konuลtu.







