Tรผrkiye ฤฐลรงi Sendikalarฤฑ (TรRK-ฤฐล), eylรผl ayฤฑ aรงlฤฑk ve yoksulluk sฤฑnฤฑrฤฑ araลtฤฑrmasฤฑnฤฑ bugรผn aรงฤฑkladฤฑ.
TรRK-ฤฐล tarafฤฑndan hesaplanan ve โaรงlฤฑk sฤฑnฤฑrฤฑ olarakโ da bilinen dรถrt kiลilik bir ailenin saฤlฤฑklฤฑ, dengeli ve yeterli beslenebilmesi iรงin yapmasฤฑ gereken aylฤฑk gฤฑda harcamasฤฑ tutarฤฑ eylรผlde 3 bin 49 TL oldu.
Sรถzcรผ’nรผn haberine gรถre bรถylece asgari รผcretle aรงlฤฑk sฤฑnฤฑrฤฑ arasฤฑndaki fark 224 TLโye yรผkseldi.
YOKSULLUK SINIRI 9 BฤฐN 931 TL OLDU
โYoksulluk sฤฑnฤฑrฤฑ ise 9 bin 931 olarak hesaplandฤฑ. Yoksulluk sฤฑnฤฑrฤฑ gฤฑda harcamasฤฑ ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakฤฑt), ulaลฤฑm, eฤitim, saฤlฤฑk ve benzeri ihtiyaรงlar iรงin yapฤฑlmasฤฑ zorunlu diฤer aylฤฑk harcamalarฤฑnฤฑn toplam tutarฤฑndan oluลuyor.
Bekรขr bir รงalฤฑลanฤฑn โyaลama maliyeti’ ise aylฤฑk 3 bin 709,23 TL oldu.
GIDA ENFLASYONU YรZDE 24,56
Ankara’da yaลayan dรถrt kiลilik bir ailenin โgฤฑda iรงinโ yapmasฤฑ gereken asgari harcama tutarฤฑ bir รถnceki aya gรถre yรผzde 4,18 oranฤฑnda artฤฑล gรถsterdi.
Yฤฑlฤฑn ilk dokuz ayฤฑ itibariyle fiyatlardaki artฤฑล yรผzde 17,72 oranฤฑnda gerรงekleลti. Gฤฑda enflasyonunda son on iki ay itibariyle artฤฑล oranฤฑ yรผzde 24,56 oldu. Yฤฑllฤฑk ortalama artฤฑล oranฤฑ ise yรผzde 19,58 olarak hesaplandฤฑ.
MEYVE VE SEBZE FฤฐYATLARINDA ARTIล
Yaล sebze-meyve fiyatlarฤฑ, mutfak harcamasฤฑnฤฑ olumsuz etkileyen รถnemli unsur oldu.
Geรงtiฤimiz ay 7,50 TL olan ortalama meyve-sebze kilogram fiyatฤฑ bu ay 8,28 TL’ye yรผkseldi. Geรงtiฤimiz ay 6,67 olan ortalama sebze kilogram fiyatฤฑ bu ay 8 TL’ye yรผkselirken ortalama kilogram meyve fiyatฤฑ da 6,64โten 8,70 TLโye รงฤฑktฤฑ.







