Hakkฤฑnda ABD’de soruลturma aรงฤฑldฤฑฤฤฑ ileri sรผrรผlen Acun Ilฤฑcalฤฑ, faktoring ลirketlerine olan borรงlarฤฑnฤฑ bankalara aktarmak istiyor
Bloomberg’e verdiฤi รถzel rรถportajda Ilฤฑcalฤฑ, “Faktoring borรงlarฤฑmฤฑzฤฑ bankalara almak istiyoruz. รรผnkรผ arada 4-5 puan gibi ciddi bir fark var. Ayrฤฑca Tรผrk Lirasฤฑ kredilerimizi daha cazip faiz imkanฤฑ saฤlayan dรถviz cinsi kredilere รงevirmek istiyoruz. Bu hฤฑzla gidersek birkaรง yฤฑla dรผnyanฤฑn en bรผyรผk televizyon prodรผksiyon ลirketi olacaฤฤฑz. Para benim iรงin benzin. Bรผyรผmek iรงin benzine ihtiyacฤฑm var” diyor.
Tahvil ihracฤฑ iรงin bir dรถnem nabฤฑz yokladฤฑklarฤฑnฤฑ, halka arz iรงin gelen teklifleri ise ลimdilik geri รงevirdiklerini belirten Ilฤฑcalฤฑ, ลirketin yurt dฤฑลฤฑ bรผyรผmesini tamamlayฤฑp gerรงek potansiyelinin ortaya รงฤฑkmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan halka arz planladฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyledi.
Her ne kadar Acun Ilฤฑcalฤฑ, ลirketin finansal bilgilerini paylaลmak istemese de konuya yakฤฑn bir kaynak Bloombergโe yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamada, ลirketin geรงen yฤฑl 800 milyon lira ciro elde ettiฤini sรถyledi. Aynฤฑ kaynak bu gelirin yarฤฑsฤฑnฤฑn televizyondan, diฤer yarฤฑsฤฑnฤฑn ise Tรผrkiye ve yurt dฤฑลฤฑnda satฤฑlan programlardan geldiฤini kaydetti.
“Ben adrenalin baฤฤฑmlฤฑsฤฑyฤฑm” diyen Acun Ilฤฑcalฤฑ Bloombergโe verdiฤi rรถportajda, “Yรผksek riskli bir iล yapฤฑyorum ve ลu anda bunu kontrol altฤฑnda tutmaya da รงalฤฑลmฤฑyorum” diye ekledi.
Bloomberg’in deฤerlendirmesine gรถre Ilฤฑcalฤฑ’nฤฑn aldฤฑฤฤฑ riskin merkezinde agresif bรผyรผmesinin finansmanฤฑ yer alฤฑyor ve bu finansman bankalardan saฤlanmฤฑyor. Ilฤฑcalฤฑ, finansmanฤฑnฤฑn bir bรถlรผmรผnรผ yรผzde 20โden fazla faizle borรง veren faktoring ลirketlerinden saฤladฤฑ. Kar marjฤฑnฤฑn yรผksek olduฤu ancak รถdemelerin aylar sรผrdรผฤรผ Tรผrk televizyon sektรถrรผnde bu, olaฤan bir durum olarak gรถrรผlรผyor. (Businessht)







