Ağbal, o borcu sildiklerini itiraf etti

Ağbal, o borcu sildiklerini itiraf etti

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Cengiz'in vergi borcunun silindiğini doğruladı

A+A-

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından ortaya çıkan tapelerde “Miletin a…. koyacağız” sözüyle ünlenen ve son olarak Artvin Cerattepe’deki bakır madeni projesiyle gündeme gelen işadamı Mehmet Cengiz’in vergi borcunun silindiği, Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından doğrulandı.
Cengiz’in yaklaşık 425 milyon TL’lik vergi borcunun ‘sıfırlandığı’ günlerdir konuşuluyordu.

Sıfırlama tartışması MHP’li Mehmet Günal’ın bakana “Cengiz’in parasını açıkla, takdir edelim” demesiyle başladı. Bakan Ağba ise, iddia sahiplerini ispata davet etti. Belgeyi CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ortaya çıkardı ve kürsüden ”İşte belge. 24/12/2010 tarih ve 21 Eylül 2010 tarihli Merkez Uzlaşma Komisyonu. Bu iki belgeyi size göndereceğim. Biz, önce Allah’a inanırız, sonra devlete inanırız. Devlet makamında oturanların halka doğru bilgi vermesi lazım, gerçekleri saptırmaması lazım” dedi.
HAKSIZ 1 KURUŞ İNDİRİLMEZ!
Tanal’ın sözleri üzerine Bakan Ağbal, “Bu belge devletin kayıtlarında mevcut, her türlü denetime tabi tutulmuş resmi bir belgedir. Hukuka aykırı bir işlem söz konusu değildir” demek zorunda kaldı.
Tanal ise “Uzlaşma yapılmamıştır’ dediniz, tutanaklar burada, uzlaşma var” diye cevap verdi.
Bakan da “Maliye Bakanlığında, uzlaşmada hiç kimsenin haksız bir yere 1 kuruş vergisi indirilmez, indirilmesi de mümkün değil” açıklaması yaptı.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.