Ahlatรงฤฑ Doฤal Gaz Daฤฤฑtฤฑm Enerji ve Yatฤฑrฤฑm A.ล. (AHGAZ) daฤฤฑtฤฑlabilir net dรถnem karฤฑndan genel kanuni yedek akรงenin ayrฤฑlmasฤฑndan sonra kalan kฤฑsmฤฑn daฤฤฑtฤฑlmayarak, olaฤan รผstรผ yedeklere aktarฤฑlmasฤฑna karar verdi.
AHGAZ’ฤฑn KAP’a gรถnderdiฤi aรงฤฑklamada, ลirketin bugรผn yapฤฑlan Yรถnetim Kurulu toplantฤฑsฤฑnda, ลirketin yasal kayฤฑtlara gรถre dรผzenlenmiล finansal tablolarฤฑnda net dรถnem karฤฑnฤฑn 151 milyon 676 bin 729 TL olduฤu ve yasal yedek akรงe ayrฤฑldฤฑktan sonra kalan Net Daฤฤฑtฤฑlabilir Dรถnem Karฤฑnฤฑn 144 milyon 92 bin 892 TL olduฤu belirtildi.
Yรถnetim Kurulu’nun ลirketin รถz kaynaklarฤฑnฤฑ gรผรงlendirmek adฤฑna 2023 yฤฑlฤฑ karฤฑndan daฤฤฑtฤฑm yapฤฑlmayarak karฤฑn ลirket bรผnyesinde tutulmasฤฑna ve olaฤanรผstรผ yedeklere aktarฤฑlmasฤฑna karar verildiฤi ifade edildi.
KAP’ta yer alan aรงฤฑklama ลรถyle oldu:
“ลirketimizin 03.06.2024 tarihli Yรถnetim Kurulu toplantฤฑsฤฑnda;
TFRS’ye uygun olarak hazฤฑrlanan 01.01.2023-31.12.2023 hesap dรถnemine ait finansal tablolarฤฑnda 3.101.599.425 TL tutarฤฑnda ana ortaklฤฑฤa ait Net Dรถnem Kรขrฤฑ olup, bu tutardan TTK’nฤฑn 519. maddesi uyarฤฑnca Genel Kanuni Yedek Akรงe ayrฤฑldฤฑktan ve 2023 yฤฑlฤฑnda yapฤฑlan “Baฤฤฑลlar” ilave edildikten sonra, 3.170.384.612 TL Net Daฤฤฑtฤฑlabilir Dรถnem Kรขrฤฑ oluลtuฤu; yasal kayฤฑtlara gรถre dรผzenlenmiล finansal tablolarฤฑnda ise Net Dรถnem Kรขrฤฑ 151.676.729 TL olup bu tutardan TTK’nฤฑn 519. maddesi uyarฤฑnca Genel Kanuni Yedek Akรงe ayrฤฑldฤฑktan sonra 144.092.892 TL Net Daฤฤฑtฤฑlabilir Dรถnem Kรขrฤฑ olduฤu gรถrรผlmรผลtรผr.
โข Tรผrk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasasฤฑ Mevzuatฤฑ, Esas Sรถzleลmemizin kรขr daฤฤฑtฤฑmฤฑna iliลkin maddeleri ve Kรขr Daฤฤฑtฤฑm Politikamฤฑz dikkate alฤฑnarak; ลirketimizin yatฤฑrฤฑm ve finansman politikalarฤฑ ve ลirketin รถzkaynaklarฤฑnฤฑn gรผรงlendirilmesi adฤฑna 2023 yฤฑlฤฑ kรขrฤฑndan daฤฤฑtฤฑm yapฤฑlmayarak kรขrฤฑn ลirket bรผnyesinde tutulmasฤฑna,
โข Genel kanuni yedek akรงelerin ayrฤฑlmasฤฑndan sonra kalan tutarฤฑn olaฤanรผstรผ yedeklere aktarฤฑlmasฤฑna,
โข SPK uygulamalarฤฑ gereฤi kรขr payฤฑ daฤฤฑtฤฑlmayacaฤฤฑ hususunda pay sahiplerinin bilgilendirilmesine ve bu hususun 2023 yฤฑlฤฑ Olaฤan Genel Kurul toplantฤฑsฤฑnda pay sahiplerinin onayฤฑna sunulmasฤฑna karar verilmiลtir.
Kamuoyuna saygฤฑyla duyurulur.”







