AK Partiโde siyasete veda eden ve milletvekili adaylฤฑฤฤฑ iรงin baลvurmayan 23 kiลi arasฤฑnda eski baลbakan Ahmet Davutoฤlu, TBMM Baลkanฤฑ ฤฐsmail Kahraman, eski bakanlar Ali Babacan ve Mehmet Mรผezzinoฤlu ve eski TBMM Baลkanฤฑ Cemil รiรงekโin de olduฤu รถฤrenildi.
Cumhurbaลkanฤฑ Recep Tayyip Erdoฤanโฤฑn รถnceki yฤฑllarda yaptฤฑฤฤฑ gibi aday listeleri Yรผksek Seรงim Kurulu’na (YSK) verilmeden รถnce bazฤฑ isimlerden baลvuru yapmasฤฑnฤฑ isteyebileceฤi de dile getiriliyor.
TBMM Baลkanฤฑ ฤฐsmail Kahramanโฤฑn da son Meclis Baลkanlฤฑฤฤฑ seรงimlerinde Cumhurbaลkanฤฑ Erdoฤan ile yediฤi yemekte โson dรถnemโ ricasฤฑnda bulunduฤu ve bu yรผzden aday olmadฤฑฤฤฑ belirtiliyor.
Kahramanโฤฑn saฤlฤฑk sorunlarฤฑnฤฑn da etkili olduฤu ifade ediliyor.
AK Partiโden adaylฤฑฤฤฑnฤฑ koymayan 23 isim ลรถyle:
Mehmet Mรผezzinoฤlu, Burhan Kayatรผrk, Ekrem Erdem, Hรผseyin Samani, ฤฐsrafil Kฤฑลla, Hรผseyin ลahin, Ahmet Davutoฤlu, Murat Gรถktรผrk, Nรผkhet Hotar, Hasan รzyer, Kani Torun, Mehmet Ali Pulcu, Mustafa Turhan, Recep Konuk, Coลkun รakฤฑr, Cemil รiรงek, Mehmet Ali ลahin, Ali Babacan, Beลir Atalay, รzcan Ulupฤฑnar, Fevzi ลanverdi, Ayhan Gider, ฤฐsmail Kahraman. (Hรผrriyet)







