Ak Yatırım'ın BIST100'den çok kazandıracağını açıkladığı 9 hisse

Ak Yatırım'ın BIST100'den çok kazandıracağını açıkladığı 9 hisse

BIST 100 içindeki hangi hisseler ortalamadan daha fazla kazandırabilir? Ak Yatırım'ın BIST100'den çok kazandıracağını açıkladığı 9 hisse şunlar...

A+A-

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi 3 haftalık aralıktan sonra ilk defa 10 Haziran 2024'te 10 bin puanın altında kapanış yaptı. Teknik olarak orta ve uzun vadeli yükseliş trendi gücünü koruyor.

Model Portföy'ünde bazı hisselerdeki sert hareketlere rağmen değişiklik yapmaya Ak Yatırım'ın endeks ve portföydeki hisseler için değerlendirmesi şöyle:

Endeks dolar bazında son 10 yılın zirve seviyelerinden geriledi. Son bir ayda hisse senedi getirileri gelişmekte olan ülkelerde zayıflarken, ABD borsalarında hafifçe arttı. BIST-100’ün dolar bazlı getirisi ise (kuvvetli geçen Nisan ayının ardından) son bir ayda -%3 oldu ve YBG getiri %22’ye geriledi. Mayıs içerisinde dolar bazlı BIST-100 endeksi 344 dolar seviyesine yükselerek, son on yılın zirvesine (364) yaklaştı ve ardından Yapı Kredi satış haberlerinin sonuçsuz kalması ve hisse senedi işlemlerine vergi haberleri ile %10’a yakın düşüş gösterdi. Hisse senetleri Mayıs’ta CDS priminin 30 baz puana yakın gerileyerek 260 baz puan düzeyinde istikrar kazanmasından da olumlu etkilendi. Ancak CDS’in TÜFE enflasyonunun tek haneli ve ülke kredi notunun yatırım yapılabilir düzeyde olduğu 2015 - 2018 arası dönemin dibinin sadece 100 baz puan üzerine olduğu dikkate alınırsa, mevcut seviyelerde bir süre yatay seyretmesi makul görünüyor.

  • TCMB rezervlerinin 2020 başından bu yana ilk kez artıya geçmesi TL aktiflerdeki risk iştahını güçlendiriyor. Ancak yurtdışı yerleşiklerin YBG 10 milyar dolara ulaşan tahvil alımlarına karşılık, Mayıs ayında 959 milyon dolar ve YBG göre 0,8 milyar dolar net hisse senedi satışı yatırım tercihlerindeki ayrışmayı ortaya koydu. Hisse tarafındaki görece zayıflığın banka çarpanlarının belirli doygunluğa ulaşması ve finans dışı sektörlerde enflasyon muhasebesinin yarattığı analiz zorluğundan kaynaklandığını düşünüyoruz. Ancak, muhasebe değerlendirmelerinin yılın ikinci yarısından itibaren daha sağlıklı bir zemine oturmasını bekleriz.

  • Mayıs’ta işlenmiş gıda ve hizmet enflasyonu tarafındaki katılıklar daha çok gündeme geldi. Bununla birlikte önümüzdeki 1-3 aylık dönem için baz etkilerinin de katkısıyla manşet enflasyonda belirgin düşüşler göreceğimizi, yurt dışı kaynak girişleri ve yurt içi yerleşiklerin TL’ye yönelimi ile birlikte TL’de değerlenmenin ve olası not artışları ile ülke risk priminde düşüşün (yavaşlayarak da olsa) devam edeceği bir tablo öngörüyoruz. Ancak, küresel tarafta enflasyonist eğilimlerin tahmin edilenden uzun süreceği ve faizlerin bir süre daha yüksek kalacağı değerlendirmeleri GOÜ hisseleri için aşağı yönlü riskleri öne çıkarabilir. Bu varsayımlar altında sigorta, holding, gıda perakendeciliği, gıda/içecek, sağlık hizmetleri ve telekom sektörlerinin olumlu ayrışmaya devam etmesi beklenebilir. Mayıs ayındaki satışların ardından bankalarda da kısa vadede olumlu alım tepkisi görebiliriz. Bu değerlendirmeler ışığında portföyümüzde şimdilik değişiklikler yapmadık.

>>> SONRAKİ SAYFA: Bim 

Haberin Devamı 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 
İlgili Haberler