Akaryakıt istasyonları enerjisini güneşten alacak

Akaryakıt istasyonları enerjisini güneşten alacak

PÜİS ile Solaray Enerji akaryakıt istasyonlarının enerji ihtiyaçlarının güneşten karşılanması için geniş kapsamlı bir işbirliğinin temellerini attı

A+A-

Akaryakıt sektörünün çatı kuruluşu Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) ile güneş enerjisi şirketi Solaray Enerji akaryakıt istasyonlarının enerji ihtiyaçlarının  güneşten karşılanması için geniş kapsamlı bir işbirliğinin temellerini  attı

PÜİS, Solaray Enerji işbirliği kapsamında binlerce akaryakıt  istasyonunun mevcut elektrik ihtiyaçlarının çatılarına inşa edilecek  güneş enerjisi panellerinden karşılanması hedefleniyor.

Yapılan işbirliği kapsamında akaryakıt istasyonlarında güneş  enerjisi panellerinden elde edilecek enerjinin üretim fazlası devlete  satılabilecek.

9 bin 200 akaryakıt istasyonunu çatısı altında toplayan PÜİS,  akaryakıt istasyonlarının en önemli giderlerinden biri olan elektrik  enerjisinin güneşten elde edilmesi ve temiz enerji kullanımının önünün  açılması konusunda sektöre öncülük edecek.

Protokolün ardından bir açıklama yapan PÜİS Genel Başkanı İmran Okumuş şunları söyledi:

“Akaryakıt bayileri ekonomik olarak zor bir dönemden geçiyor. İstasyonların en büyük gider kalemlerinden biri olan elektrik  tüketiminin istasyonlara kurulacak güneş panellerinden elde edilmesi  bayileri ekonomik olarak bir nebze de olsa rahatlatacak. Bu proje hayata geçirildiğinde binlerce akaryakıt istasyonu kendi  ürettiği elektriği tüketecek. Üretim fazlasını da devlete satarak  piyasaya arz edecek. En temiz enerji yenilenebilir enerjidir. Bu  açıdan da çok doğru bir projeye imza attığımızı düşünüyoruz. Solaray Enerji ile yaptığımız protokolün bayilerimize ve ülkemiz ekonomisine  hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum”
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.