Akaryakıtçıların "mesul müdür" isyanı

Akaryakıtçıların "mesul müdür" isyanı

EPGİS, Akaryakıt sektörüne ilişkin LPG Mesul Müdür değişikliğine ilişkin bir açıklama yaptı.

A+A-

Akaryakıt istasyonlarındaki "LPG mesul müdür" zorunluğunu kaldırmaya çalışan istasyon sahipleri ve örgütleri Meclis'teki son düzenlemede de istediklerini elde edemedi. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), istasyonlarda yüzlerini dahi görmedikleri mesul müdürler ile ilgili düzenlemenin son anda bazı grupların baskısı ile değiştirildiğini belirterek, "maksadını aşan bu uygulamadan artık bıktı," dedi.

EPGİS'in konu ile ilgili olarak yaptığı açıklama şöyle:

"Maden Kanunu, 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu ile 5307 sayılı LPG Piyasası Kanunlarında değişiklik öngören kanun teklifleri Meclis'te görüşülürken sektörün kanayan yaralarından biri olan ve on  yılı aşkın süredir devrede olmasına rağmen ne işe yaradığı tam belli  olmayan, sektörde önemli bir gider kalemi oluşturan "LPG Mesul Müdür"  sorununun çözümü için de adım atılmıştı. Teklif alt komisyondayken "LPG Mesul Müdür"ün kaldırılmasını öngören değişiklik önce kabul  edildi. Üst komisyon, yasa teklifini yeniden alt komisyona gönderdi. Alt komisyondaki yeni görüşmelerde maalesef "LPG Mesul Müdür" konusu  gündeme alınmadı."

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS)'den  yapılan açıklamada, "LPG Mesul Müdür"lerin bağlı olduğu bazı TMMOB  odalarının değişimin önünü kesmek için ülke çapında kampanya  başlatmaya karar verdiğinin öğrenildiği belirtilerek şöyle denildi:

"İstasyonlarımızda yüzlerini dahi görmediğimiz bankamatik sorumlu  müdürlerin varlığı artık sektör için bir eziyete dönüşmüştür. Bu  kişilerin sözde sorumlu oldukları işlerle ilgileri yoktur. Hatta sözde  personelimize herhangi bir belge verme yetkileri dahi yoktur. Ön saha LPG ikmal personelimizin ilgili yetki belgelerini, bu sorumlu  müdürlerin bağlı olduğu odalardan biz de ücreti mukabilinde  almaktayız. Yani hem sorumlu müdüre ücret veriyoruz hem de belge almak  için ayrıca bu kişilerin odalarına ödeme yapıyoruz! Nereden bakarsanız  bakın maksadını aşan bu uygulamadan artık bıkmış durumdayız."

Kanun teklifinde gerekli değişikliğin gündeme alınması için sektör  temsilcilerinden ve bayilerden destek talep eden EPGİS'den yapılan  açıklamada, "Sektörün bu konudaki çalışmalarına karşı lobi faaliyetine  başlamış olan sözde sorumlu müdürlerin ve bağlı oldukları odaların  girişimlerinin engellenmesi hususunda da tüm gayretinizi göstermenizi  talep ediyoruz."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.