Akbank Hana Bank ile işbirliği yapacak

Akbank Hana Bank ile işbirliği yapacak

Akbank, Güney Koreli Hana Bank ile iki bankanın karşılıklı olarak müşterilerine bulundukları ülkelerde finansal hizmet ve ürünler sunmaları ve üçüncü ülkelerde ortak yatırım ve proje finansmanı yapmaları öngören anlaşma imzaladı

A+A-

Akbank, Güney Kore'li Hana Bank ile işbirliği anlaşması imzalarken, bu işbirliği kapsamında iki bankanın karşılıklı olarak müşterilerine bulundukları ülkelerde finansal hizmet ve ürünler sunmaları ve üçüncü ülkelerde ortak yatırım ve proje finansmanı yapmaları öngörülüyor.

Akbank tarafından yayınlanan bültene göre Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, "(Güney Kore ile) Serbest ticaret anlaşması imzalanması ile başlayan süreç her iki ülkeye ve firmalara önemli avantajlar getirecek. Kademeli olarak azalacak gümrük vergileri hem Türk hem Koreli firmalara, aralarındaki ticaret hacminin artması için büyük fırsat yaratacak. Önümüzdeki yıllarda Güney Koreli firmaların büyük altyapı projelerine de ilgisinin artmasını bekliyoruz. Bu büyük işlemlerin finansmanında güçlü bir gruba bağlı, Asya-Pasifik'de geniş dağıtım ağına sahip Hana Bank ile olan işbirliğimiz bize avantaj sağlayacak" dedi.

Akbank Uluslararası Bankacılık'dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hülya Kefeli ise, "Asya'da önde gelen üç ülkeyle partnership yapan tek Türk bankasıyız. Geçtiğimiz yıl Export-Import Bank of Korea ile firmalarımızın proje ve yatırımlarının finansmanı için bir anlaşma imzaladık. Bu yıl Hana Bank ile imzalayacağımız anlaşma ile Kore piyasasındaki gücümüzü daha da arttırıyor, Türkiye ve diğer ülkeler arasındaki karşılıklı ticaretin gelişmesine katkıda bulunuyoruz" dedi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.